Foto: Hans Assink

Van boven

Het zijn weer eens rare tijden. De hittegolven komen in golven, de haaien naderen Terschelling en de uitgestorven weidesprinkhaan duikt op op de Lonnekerberg. Het geeft te denken.

Neem de sprinkhaan. Hoe kan die ineens opduiken als ie uitgestorven is? En wat doet ie op een berg terwijl ie van de weide is? Waar zit de bergsprinkhaan dan? En is die ook uitgestorven?

Over de haaien wil het niet eens hebben. Ik moet namelijk nog naar Terschelling. Nou weet ik ook wel dat een beetje slimme haai wel voor wat jonger vlees zal kiezen of een appetijtelijke Miss Harlingen, maar ja, wat een beetje domme haai gaat doen, weet ik niet zo een twee drie en vier vijf zes ook niet, laat staan zeven acht dan wel negen tien en ben je gezien - naar de haaien.

Een beetje bescherming zou niet gek zijn. Een engeltje op de schouder, zoiets.

In dat kader bezien is het misschien wel een slimme zet geweest om 's naar de kerk te gaan. Nou ben ik normaal niet zo van de kerk - ik ben meer van Normaal - maar deze keer bracht het me tot een inzicht dat me verder gaat helpen in het leven, geloof ik.

Ik mocht Theo Niemeijer interviewen die binnenkort met pensioen mag als dominee van Vrije Baptisten Gemeente de Schuilplaats. Ik ga hier natuurlijk niet alles verklappen over de beste man, maar ik heb wel de indruk dat VBGDS een hechtere, socialere en beter georganiseerde club is dan onze keukenclub.

Met Theo Niemeijer als voorganger in de Veste spelen we zo weer Champions League, kan niet anders. Lely zou vleugeltjes krijgen.

Mooi was hoe hij vertelde over zijn preken. Elke keer weer iets aansprekends bedenken. Hoe ie dat deed? Met hulp van Gods Geest, 'van boven'. Kijk, dat heb ik nou elke dinsdag ook. Dit stukje. Ik dacht altijd dat het uit de losse pols kwam. Eigenlijk komt het van boven.

Enschedeër Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst.

Meer berichten