'Hoera, we mogen de natuur in!' Foto: Annabel Jeuring
'Hoera, we mogen de natuur in!' Foto: Annabel Jeuring (Foto: )

Natuurvrijwilligers krijgen een workshop

Enschede - Landschap Overijssel houdt een workshop voor natuurvrijwilligers die de titel 'Leren beleven' heeft meegekregen.

Hoe zorg je dat deelnemers enthousiast worden van jouw activiteit? Dat is de vraag die bij de workshop beantwoord gaat worden. De eendaagse workshop 'Leren Beleven' van Landschap Overijssel wordt gegeven op vrijdag 7 september. "Na afloop van de workshop weet je mensen nog enthousiaster te maken over wat de natuur en het landschap allemaal te bieden heeft'', stelt Landschap Overijssel.

"Voor wie in een bezoekerscentrum of in de natuur geregeld activiteiten begeleidt, weet hoe lastig het soms is om mensen net zo enthousiast te krijgen als jijzelf. Daarvoor is het belangrijk dat mensen het ervaren als een belevenis. Maar hoe laat je mensen jouw activiteit beleven? Hoe zorg je dat het een ervaring wordt die ze bij blijft?'', aldus Landschap Overijssel.

De workshop is geschikt voor iedereen die in de natuur of in een bezoekerscentrum activiteiten uitvoert. Voor gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders van Landschap Overijssel is deze cursus gratis. De workshop 'Leren beleven' is van 9.00 tot 15.30 uur op landgoed De Horte in Dalfsen.

www.landschapoverijssel.nl/workshops.

Meer berichten

Shopbox