De bezorgde picknickmand was goed gevuld.
De bezorgde picknickmand was goed gevuld. (Foto: )

Samen eropuit met een picknickmand

Enschede - De Zomertoer van De Twentse Zorgcentra is een succes, zo meldt Joke Kuiper. Medewerkers uit de zorg en uit de ondersteuning zetten een stapje extra tijdens de zomertoer van De Twentse Zorgcentra die vorige week van start is gegaan. Medewerkers uit de zorg en uit de ondersteuning werken samen om er een mooie en relaxte zomer van te maken. Zo hebben alle groepen deze week een picknickmand ontvangen om er samen een keer op uit te trekken.

Met hulp van cliënten van diverse dagbestedingsgroepen zijn de manden gevuld met drinken, iets te eten, een strandbal en een vakantiekrant. Daarna zijn de manden uitgedeeld door collega's uit de ondersteunende diensten. Zij kregen veel enthousiaste reacties op dit initiatief.

De vakantiekrant die in de mand zit, bevat uiteraard informatie over de zomertoer, maar daarnaast ook puzzels, recepten, activiteiten en verhalen van medewerkers die deze zomer een stapje extra doen.

In de krant staan ook activiteiten die voor de cliënten georganiseerd worden. Naast de al geplande activiteiten zoals muzikale optredens en barbecues, zijn dat filmmiddagen, fietstochtjes, het uitdelen van suikerspinnen en nog veel andere leuke activiteiten. En niet te vergeten zijn er de hele zomer zomertroubadours in actie. Zij gaan dagelijks rond over de terreinen van de LosserHof en 't Bouwhuis om wat vertier te brengen of bijvoorbeeld ijs uit te delen.

En last but not least: de roosters van de zomermaanden zijn zo goed als rond, zo meldt Joke Kuiper van de Twentse Zorgcentra.

Meer berichten