Goede vaart! Foto: Peter Venema
Goede vaart! Foto: Peter Venema (Foto: PETERVENEMA)

Mee met de Zonnebloemballon

door de redactie

Hartenwens van Christel komt uit

"Dit wilde ik al zó lang. En nu is het er eindelijk van gekomen", vertelt Christel ter Braak (74) uit Enschede. Ze voer vorige week op woensdagavond voor het eerst in haar leven in een luchtballon. Het was een hartenwens van de Enschedese die uit kwam. Met dank aan De Zonnebloem.

Enschede - Op de grote hoogte geniet mevrouw Ter Braak van de weidsheid van het uitzicht én ze geniet van de stilte. In de mand van de luchtballon is ze in het gezelschap van onder anderen Mariet Kamphuis, haar vaste vrijwilliger van de Zonnebloem.
Christel ter Braak en Mariet Kamphuis zijn twee van de vier passagiers van de tocht met de Zonnebloemballon, dat een bijzondere is, want het is de 250ste, een mijlpaal.

Mevrouw Ter Braak heeft een lichamelijke beperking. Ook maakt ze permanent gebruik van een zuurstoffles. Ze dacht daardoor dat ballonvaren voor haar onmogelijk was. De Zonnebloemballon bewijst dat er meer mogelijk is dan gedacht. De aangepaste mand heeft twee stoelliften voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Door de hydraulische liften kan de Enschedese over de mand kijken. Ze ziet daardoor hetzelfde als Kamphuis, die vlak achter haar staat.

De stoelen zijn voorzien van veiligheidssystemen. Ook zijn er 'kijkgaten' in de mand. Deze aangepaste mand is uniek in Nederland. De vrijwilligersorganisatie biedt sinds 2012 ballonvaarttochten aan in samenwerking met de Bredase vaarbedrijf Ad Ballon. Inmiddels genoten al ongeveer 500 mensen met een lichamelijke beperking van deze bijzondere belevenis.

De vaartocht ging van Nieuwegein tot Rumpt. Na de landing 'doopt' piloot Mikael Kouwenberg mevrouw Ter Braak tot 'Barones van Nieuwegein tot Rumpt'. Daar kan de kwieke dame erg om lachen. "Voor mij ging een hartenwens in vervulling. Geweldig dat de Zonnebloem dit mogelijk heeft gemaakt."

De Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al bijna zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk.

Informatie Nationale Vereniging de Zonnebloem

Meer berichten

Shopbox