39 jaar lang ging Jan Meijer per fiets naar zijn werk. Dertien kilometer heen en dertien kilometer terug.
39 jaar lang ging Jan Meijer per fiets naar zijn werk. Dertien kilometer heen en dertien kilometer terug. (Foto: )

Jan Meijer: Een leven lang met de fiets naar school

Jan Meijer nam vrijdag afscheid van obs Park Stokhorst. Jan heeft 39 jaar op deze school gewerkt als leerkracht. Hij gaat nu genieten van een welverdiend (pré)pensioen.

Enschede/Haaksbergen - 's Morgens brachten enkele oud-collega's hem in alle vroegte thuis een aubade, waarna hij met een bijzondere auto naar school werd gebracht. Daar wachtten alle 290 leerlingen hem op op het veld naast de school aan de Hoge Boekelerweg. Ze vormden samen een lint waarlangs Jan fietste. De kinderen van zijn groep 8 begeleidden hem het laatste stuk met feestelijk versierde fietsen. 's Avonds vierde Jan Meijer met het voltallige schoolteam zijn afscheidsfeest.

Al die jaren ging Jan per fiets naar en van zijn werk. Jan woont pal achter de zandafgraving langs de N18 op de grens met de gemeente Haaksbergen, dus reken maar uit: dertien kilometer heen en dertien kilometer terug. In zijn vrije tijd is Jan Meijer overigens ook een fervent fietser. Als lid van de Haaksbergse Toer- en Fietsclub heeft al vele tienduizenden kilometers in de benen zitten. Hij gaat nu genieten van zijn welverdiende vrije tijd, met daarin vast de nodige fietsvakanties. Directeur Marcel de Boer: "De school gaat deze bevlogen en gepassioneerde leerkracht zeker missen."

Meer berichten

Shopbox