Dit jaar is er ook weer de mogelijkheid om uw nummerplaten extra stevig te laten bevestigen.
Dit jaar is er ook weer de mogelijkheid om uw nummerplaten extra stevig te laten bevestigen.

Veilig op vakantie na bezoek aan infomarkt Binnensingel Zuid Oost

Enschede - Wijkorgaan Binnensingel Zuid Oost houdt zaterdag 7 juli zijn jaarlijkse infomarkt 'Veilig op vakantie', waar aandacht wordt besteed aan vele vormen van veiligheid, die allemaal te maken hebben met het op vakantie gaan.

Zo kan men de auto een kleine controlebeurt laten geven en kunnen de kentekenplaten van de auto extra 'diefstalveilig' bevestigd worden. Ook wanneer men de fiets meeneemt op vakantie kan deze een gratis inspectiebeurt krijgen.

De informatiemarkt vindt zaterdag plaats op het parkeerterrein van supermarkt Emté aan de Kuipersdijk. Er is koffie en thee voor de bezoekers en er valt ook iets te eten. De markt is van 10.00 tot 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

Er is informatie over de volgende aspecten van veiligheid:

Veilig op weg met de auto en caravan

Kom langs met uw auto en Garage ter Riet voert kosteloos een controle van onder meer verlichting, vloeistoffen, oliepeil en bandenspanning uit. Hier kunt u ook met al uw, technische, vragen terecht die u over uw auto heeft. Dit jaar is er ook weer de mogelijkheid om uw nummerplaten extra stevig te laten bevestigen.

De fiets mee op vakantie

Steeds meer mensen nemen de fiets mee op vakantie en deze dag is 'Alifa-Bike-works' aanwezig om uw fiets te inspecteren en verzorgt zo nodig direct de reparaties van de eventuele mankementen.

Eerste hulp en kleine brandjes

Noodzakelijke tips om gezond en wel de vakantie te vieren. Aanwezig is een instructeur BHV, die u alles kan vertellen over wat voor eerste hulp u kunt uitvoeren bij insecten- en tekenbeten, brandwonden en kleine verwondingen. En wat moet u eigenlijk in uw verbandtrommel bij u hebben? Hoe te handelen bij kleine brandjes? Wat kunt u wel, en wat moet u niet doen?

Koken op de camping en thuisblijvers

Oma's keuken geeft tips voor veilig en lekker koken op de camping. En bent u gewend om een maaltijd klaar te maken voor iemand bij u in de buurt dan kan 'Oma's keuken' dit tijdens uw afwezigheid van u overnemen.

Algemene informatie door de politie

Politie Enschede is aanwezig om u te voorzien van algemene informatie en om al uw vragen te beantwoorden.

Meer info: www.bszo.nl

Meer berichten