Foto: Hans van Oosterhoudt

Studenten Saxion helpen mee bij oplossen cold cases

Enschede - Het Saxion lectoraat Advanced Forensic Technology onder leiding van lector dr. Jaap Knotter ontwikkelt samen met partners een methode die het aanpakken van coldcases mogelijk gaat maken. Oude, onopgeloste misdrijven zouden via de denkkracht van studenten en de inzet van vrijwilligers, nieuw leven ingeblazen kunnen worden.

Saxion lichtte donderdag tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland in Deventer een tipje van de sluier op over wat de mogelijkheden zijn en op welke wijze nieuwe techniek behulpzaam kan zijn in opsporingsonderzoeken. De hogeschool is samen met het bedrijf Pandora Intelligence bezig een moorddatabase te vullen, gebaseerd op informatie uit open bronnen, die behulpzaam kan zijn bij het oplossen van dit soort zaken.

Knotter: "Het recherchewerk van politie en justitie is tijdrovend; met de hulp de moorddatabase en de denkkracht van studenten en vrijwilligers kunnen mogelijk nieuwe onderzoekslijnen gegenereerd worden. We willen zo een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving en de slagkracht van de politie ondersteunen."

Het is volgens Knotter niet de bedoeling dat studenten en vrijwilligers die zich opgeven om mee te helpen voor eigen rechter gaan spelen.

Meer berichten

Shopbox