Veel animo Slootjesdag bij vlonder Groot Brunink

Enschede - Afgelopen weekend werden in Nederland de jaarlijkse IVN Slootjesdagen gehouden. Ook in Enschede. Bij de houten vlonder op het Groot Brunink zag je overal groepjes kinderen met schepnetjes in en langs het water staan.

IVN-Enschede had een speurtocht uitgezet. Ouders, grootouders en kinderen kwamen op hun laarzen naar de rand van Enschede om te zien wat er daar allemaal in het water leeft. Tegen een kleine vergoeding kreeg elk gezin of groep bij de informatiekraam een speurtochtpakketje en ging op pad langs de verschillende activiteiten.

Zo konden de kinderen aan de hand van foto's planten aan de waterkant opzoeken en een puzzel invullen. Er werden proefjes gedaan met schoon en vervuild water en bootjes geknutseld van natuurlijke materialen. Om waterdiertjes te vangen waren schepnetjes, witte bakjes en loepjes aanwezig.

Dat bleek ook dit jaar weer een groot succes. Er werden heel wat libelle-larves, bootsmannetjes en waterschorpioenen gevangen. Met een loepje kon je ze nog beter zien. De gidsen hielpen de kinderen om via zoekkaarten de namen erbij te zoeken.

Aan het eind van de speurtocht leverden de kinderen de oplossing van de puzzel in bij de IVN-informatiekraam, waar ze een speciale badge als aandenken kregen. Na afloop ging een glaasje ranja, water of koude muntthee er wel in.

Meer berichten