Leerlingen KOE halen dertien mille op voor Kans voor een Kind

Enschede - Tien dagen lang hebben leerlingen van achttien basisscholen zich volop ingezet voor Stichting Kans voor een Kind. Hiervoor hadden ze bij de stichting Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) allerlei activiteiten en acties op touw gezet. In aanwezigheid van alle leerlingen van basisschool Menkotoren overhandigde KOE-directeur Rob van der Vegt maandag een cheque van bijna 13.000 euro aan Stichting Kans voor een Kind.

"We zijn ontzettend trots op onze leerlingen, ouders, leerkrachten en alle andere betrokkenen. Samen hebben we een geweldig bedrag opgehaald voor kinderen uit Twente, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We hopen dat met dit bedrag veel kinderwensen vervuld kunnen worden," aldus Rob van der Vegt. Voor de gulle gevers gaat het niet alleen om het opgehaalde bedrag. "We willen onze leerlingen meegeven dat wat voor een ander doen eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn. En dat niet alleen: het is ook nog eens heel leuk om samen te doen."

Leerlingen en leerkrachten bedachten tijdens de jaarlijkse zogeheten KOE10-daagse allerlei geldopbrengende activiteiten. Zo organiseerde Sint Jan een 'Blije Bollen Festival', veranderde bassischool Bomans in een pop-up pannenkoekenrestaurant en vond op Schateiland een 'Kids got talent-show' plaats. Leerlingen van De Triangel en De Jonge Helden haalden veel geld op tijdens een sponsorloop.

Meer berichten