Op de eerste uitgiftedag was het direct topdrukte bij Boekhandel Broekhuis. Foto's: Reza Jalilpour
Op de eerste uitgiftedag was het direct topdrukte bij Boekhandel Broekhuis. Foto's: Reza Jalilpour ( )

Schooltassen vliegen de deur uit dankzij Stichting Leergeld

Enschede - Bij Boekhandel Broekhuis is de uitgifte van schooltassen voor brugklassers en groepen 1 en 5 van start is gegaan. Dankzij Stichting Leergeld Enschede, waar ze vinden dat elk kind met een goedgevulde tas naar school moet kunnen.

In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 à 3 kinderen die opgroeien in gezinnen waarvan de ouders met weinig geld moeten rondkomen. De aanschaf van dure schoolspullen is voor deze gezinnen een lastige opgave. Kinderen uit deze gezinnen lopen het risico op de nieuwe school met een achterstand te beginnen, omdat zij niet de nodige schoolspullen kunnen aanschaffen. Daarom helpt Stichting Leergeld hen op weg. In de eerste weken van juni vindt de uitgifte van een kleine 650 gevulde schooltassen plaats. Op de eerste uitgiftedag, op zaterdag 2 juni, was het direct topdrukte en hebben al veel kinderen een nieuwe schooltas uitgezocht.

Coördinator Daniëlle Poortier: "Een schooltas gevuld met de 'standaard' benodigde items voorkomt sociale uitsluiting. Kinderen zijn zo, net als hun klasgenoten, uitgerust met alle basisbenodigdheden en vallen daardoor niet uit de toon. Zo is de rugzak voor kinderen in groep 1 en groep 5 gevuld met onder meer een goede lunchtrommel en drinkbeker. Brugklassers krijgen onder meer een rekenmachine, een gevulde etui, kaftpapier en een voucher voor een schoolagenda naar keuze." Uitgifte vindt al vanaf dag een plaats bij Boekhandel Broekhuis. De vestiging in Enschede zit op een uitstekende centrale locatie en de uitstraling van de winkel maakt het volgens Poortier 'een feestje om hier een nieuwe tas uit te mogen zoeken'.

De Ten Cate Human Help Foundation is nu voor de derde keer op rij sponsor van het schooltasproject voor de brugklassers. "De prachtige donatie die zij ook nu weer doen, maakt het mogelijk dat de Stichting Leergeld deze kwaliteit kan leveren", aldus Poortier.

Gemeente Enschede en Kiwanis Enschede Twente zijn gezamenlijk sponsor voor de schooltasprojecten voor de bassischooljeugd. De uitbreiding van het schooltasproject met tassen voor het basisonderwijs, is een mooie aanvulling op het bestaande Kindpakket van de Gemeente Enschede. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.enschede.nl/kindpakket. In aanmerking komen voor een gevulde schooltas voor de brugklas en groep 5 kan nog tot eind juni; het aanvragen van een schooltas voor groep 1 van het basisonderwijs kan gedurende het gehele schooljaar, zo lang de voorraad strekt.

Stichting Leergeld Enschede richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die door werkloosheid of als gevolg van de economische crisis een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van het bijvoorbeeld schoolreisje en gymkleding, zwemlessen, sport en cultuur nauwelijks op te brengen zijn. Het inkomen moet beneden 120% van het bijstandsniveau liggen. Info: leergeld.nl/enschede

Meer berichten