Foto:

Dave Blank gaat UT en Saxion samen sterker maken

Enschede - Dave Blank wordt adviseur van het College van Bestuur van Saxion. Prof. Dr. Ing. D.H.A. Blank gaat het toegepast onderzoek verder ontwikkelen dat is ondergebracht in de nieuwe Saxion Research and Graduate School. Blank doet dit naast zijn functie als wetenschappelijk ambassadeur van de UT.

Dave Blank: "Het hbo en in het bijzonder Saxion ligt mij als alumnus (afgestudeerd hbo'er, red.) na aan het hart en op deze wijze kan ik een grotere bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling in deze regio. Naast de Universiteit Twente, die fundamenteel en toegepast onderzoek verricht, speelt Saxion een grote rol op het terrein van toegepast onderzoek in samenwerking bedrijven en instellingen en het masteronderwijs. Wij gaan ervoor zorgen dat bedrijven, instellingen en overheden in onze regio nog meer gebruik maken van de onderzoekkracht van beide topinstellingen."

Bestuursvoorzitter Anka Mulder van Saxion is heel erg blij met Blanks komst: "Dave brengt een enorme ervaring, kennis en een groot netwerk met zich mee. Daarmee gaat hij helpen om het toegepaste onderzoek te versterken. Dat is belangrijk voor Saxion zelf, onze samenwerking met de UT en vooral ook voor de regio."

Ook UT-baas Victor van de Chijs is verheugd: "UT en Saxion dragen een grote verantwoordelijkheid om de regio economisch te versterken. Samenwerking tussen beide instellingen is alleen al daarom superbelangrijk."

Meer berichten