'Achttien jaar geen onderhoud levert gevaarlijke toestanden op'

Enschede - De SP heeft het college van B en W vragen gesteld over twee al sinds 18 (!) jaar leegstaande woningen in Stadveld. "De eigenaar heeft al die jaren niets aan onderhoud gedaan, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan", aldus raadslid Annelies Futselaar.

"De stenen vallen uit de muren, de kozijnen zijn verrot, een aantal nokdakpannen ontbreekt. De situatie kan gevaar opleveren voor spelende kinderen en passanten. De SP vindt het onaanvaardbaar dat er niets aan de gevaarlijke situatie wordt gedaan."

Tussen de verkrotte huizen is een gangpad, waarop een van de buren recht van overpad heeft. "Na onze melding van destijds is geadviseerd geen gebruik meer te maken van het pad. Ondertussen is de gemeentelijke bouwdienst, de belastingdienst en de politie langsgeweest, maar er gebeurt niets", aldus de buurman.

Futselaar: "Als je achter de woningen komt, krijg je het gevoel in oorlogsgebied te zijn beland. In de muren ontbreken stenen, puin ligt overal verspreid. De schuttingdeur hangt los, waardoor er makkelijk toegang is tot de achterkant van de woning. Normaal gesproken zou er een hek om moeten staan om ongelukken te voorkomen."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox