Dinsdag verrichtte Marga Bult de kick-off van de actie door om 11.00 uur de eerste mensen op te sluiten.
Dinsdag verrichtte Marga Bult de kick-off van de actie door om 11.00 uur de eerste mensen op te sluiten.

Twaalf uur in een kooi voor misbruikte meisjes

Deze week laten zich weer verschillende mensen twaalf uur lang opsluiten voor het goede doel op het terras bij Fellini aan de Bolwerkstraat 2 in Enschede. Dinsdag verrichtte Marga Bult de kick-off van de actie door om 11.00 uur de eerste twee mensen op te sluiten. Zij blijven twaalf uur in een hokje van 1 bij 2 meter zitten.

Enschede - Tijdens de twaalf uur mogen deelnemers elke 2 uur het hokje 5 minuten verlaten en 's avonds krijgen zij een kommetje rijst. De verschillende deelnemers zitten dagelijks (tot en met zaterdag) tussen 11.00 en 23.00 uur opgesloten. Het goede doel is Stichting Free a Girl.

Organisator Nancy Rosberg: "Wereldwijd worden meer dan 2 miljoen meisjes gedwongen tot prostitutie. Stichting Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van deze meisjes en vervolging van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie 'Lock me Up – Free a Girl', waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten met als doel aandacht te vragen voor deze verschrikkelijke praktijken. Fellini doet voor het vierde jaar mee."

Mensen die in zo'n hokje kruipen, kunnen zich laten sponsoren voor minimaal 2.500 euro. Vorig jaar heeft Team Fellini maar liefst ruim 51.000 euro opgehaald in Enschede. Ook sponsoren of meedoen aan de veiling? Ga naar:

www.lockmeup.nl/locaties/fellini/

Meer berichten