Kinderen gaan op 23 mei samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel de natuur in op zoek naar wat voor lekkers de natuur biedt.
Kinderen gaan op 23 mei samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel de natuur in op zoek naar wat voor lekkers de natuur biedt.

Kinderactiviteit 'Proeven uit de natuur' op Hof Espelo

Enschede - Wel eens een wild viooltje geproefd? Kom en ontdek of je het lekker vindt tijdens de speciale kindermiddag 'Proeven uit de natuur' woensdagmiddag 23 mei op Hof Espelo. Kinderen gaan samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel de natuur in op zoek naar wat voor lekkers de natuur biedt. Meedoen kan om 14.30 uur en 15.00 uur.

Paardenbloemen, madeliefjes, wilde viooltjes. Vrolijke bloemen die je ook nog eens kunt eten. Bijvoorbeeld door de sla, in soep, in pannenkoeken of in jam. Zelfs brandnetel is lekker, wel voorzichtig zijn met plukken. In de natuur vind je in het voorjaar nog veel meer eetbare bloemen en planten. De kinderen gaan het bos in op zoek naar deze snoepjes van de natuur. Wat kun je wel eten, wat juist niet? En vind je het lekker? Een leuke en leerzame middag die vooral geschikt is voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar.

Praktische informatie

De kindermiddag 'Proeven uit de natuur' is woensdagmiddag 23 mei. Het vindt plaats in en rond bezoekerscentrum het Koetshuis aan de Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Bijdrage voor de activiteit bedraagt 2,50 euro. Graag ter plekke contant voldoen in het bezoekerscentrum.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van Landschap Overijssel op

landschapoverijssel.nl

Meer berichten