Logo huisaanhuisenschede.nl


Drs. Manon Ketz groeide op in Enschede en is oud-leerling van Kottenpark.
Drs. Manon Ketz groeide op in Enschede en is oud-leerling van Kottenpark.

Ketz volgt Nieuwstraten op bij Stedelijk Lyceum

Manon Ketz is door de Raad van Toezicht benoemd tot nieuwe bestuurder van Het Stedelijk Lyceum Enschede. Vanaf 1 augustus 2018 volgt zij Peter Nieuwstraten op, die met pensioen gaat.

Enschede - Drs. Manon Ketz (1967) groeide op in Enschede en is oud-leerling van Kottenpark. Zij studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en Toegepaste Taalwetenschap in Groningen. Zij begon haar loopbaan als docent aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij deed ruime ervaring op als leidinggevende en eindverantwoordelijke voor verschillende onderwijskundige instituten in het hbo. Sinds 2013 is zij bestuurder van DeBasisFluvius, een organisatie met 38 locaties voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en internationaal basisonderwijs in Arnhem en Renkum.

Het bestuur van het Stedelijk Lyceum is verantwoordelijk voor alle scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Enschede: Vakschool Het Diekman, Het Stedelijk Vakcollege, De Stedelijke Mavo, Innova, de Internationale Schakelklassen, College Zuid, waaronder de International School Twente en Kottenpark vormen samen Het Stedelijk Lyceum.
De Raad van Toezicht is blij met de benoeming van Manon Ketz. Gezien haar ervaring en achtergrond is de RvT van mening dat zij bij uitstek geschikt is om Het Stedelijk Lyceum vol vertrouwen verder de toekomst in te leiden.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox