Logo huisaanhuisenschede.nl


Het ophangen van gordijnrails, het verven van een muurtje en het in elkaar zetten van een bed werden in één dag geregeld.
Het ophangen van gordijnrails, het verven van een muurtje en het in elkaar zetten van een bed werden in één dag geregeld.

Present koppelt vrijwilligers aan hulpbehoevende Enschedeërs

Stichting Present helpt mensen vooruit. Letterlijk. Neem Erna*. Deze alleenstaande moeder met kinderen werd bij klussen, waar ze zelf niet aan toe kwam, geholpen door vrijwilligers vanuit deze stichting.

Enschede - Het ophangen van gordijnrails, het verven van een muurtje en het in elkaar zetten van een bed werden in één dag geregeld. "De hulp van de groep vrijwilligers maakte Erna dankbaar. Ze kan weer vooruit kijken en genieten van haar huis", aldus een hulpverlener. Dit is slechts één van de projecten die de Protestantse gemeente Enschede de afgelopen tijd via Stichting Present heeft gerealiseerd.

Bij een ander gezin werd de schuur opgeruimd en een omgewaaide schutting hersteld. Een groep dak- en thuislozen werd verwend met een spelletjesmiddag. Er werden pannenkoeken gebakken bij een afdeling van Aveleijn en er werd gewandeld met bewoners van Libereinlocatie Bruggerbosch.

Gemeenteleden van de Ontmoetingskerk in Enschede hebben de afgelopen weken in zes projecten veel gegeven, maar het heeft ze ook veel opgeleverd. Er is enthousiasme over mooie ontmoetingen en over verborgen talenten.

Stichting Present organiseert eenmalige projecten, voor groepen mensen zoals kerken, collega's, studenten, gezinnen, vriendengroepen.

Wil je ook een project doen met je groep? Kijk op www.presentenschede.nl

*Erna is niet haar echte naam

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox