Docente Natascha Kuipers vertrekt op 21 april naar Malawi om daar het onderwijs te helpen verbeteren.
Docente Natascha Kuipers vertrekt op 21 april naar Malawi om daar het onderwijs te helpen verbeteren.

ROC-docente helpt kinderen Malawi en zichzelf vooruit

Enschede - Bij ROC van Twente gaan leerlingen en docenten steeds vaker naar het buitenland om ervaring op te doen en kennis te delen. Docente Natascha Kuipers (25) uit Enschede vertrekt op 21 april met de stichting Edukans twee weken naar Malawi om daar het onderwijs te verbeteren. Om het project duurzaam te maken, zamelt Natascha geld in via een spinningmarathon op zondag 8 april.

Natascha geeft aan de opleiding Verzorgende IG in Almelo Nederlands en rekenen. Ze hoorde over het project van Edukans in Malawi en het raakte haar meteen: "In dit ontwikkelingsland zitten de klassen vaak erg vol en krijgen kinderen allemaal op dezelfde manier les. Dit stagneert hun ontwikkeling en verkleint hun toekomstkansen."

Natascha is één van de 175 docenten die zich komend jaar wereldwijd inzetten binnen het programma World Teacher van Edukans: "Ik mag met een enthousiaste groep mensen het onderwijs in Malawi verbeteren en tegelijkertijd werk ik aan mijn eigen ontwikkeling. Ik kijk uit naar de ervaringen die ik daar ga opdoen en daarin ben ik niet alleen. Mijn studenten zijn net zo enthousiast als ik en willen alles weten over de reis. Ze gaan brieven schrijven aan de kinderen in Malawi, die ik straks persoonlijk aflever. Onderwijs brengt mensen samen en daar is dit project een bijzonder en mooi voorbeeld van."

Natascha steunen? Ga naar natascha-kuipers.inactievooredukans.nl.

Meer berichten
Shopbox