Presentator Manuel Venderbos opent tweede editie KOE 10-daagse

Enschede - De KOE 10-daagse gaat weer van start! Van 12 t/m 23 maart 2018 zet Katholiek Onderwijs Enschede (KOE) zich in voor Stichting Kans voor een Kind. Tien dagen lang organiseren de 18 KOE-scholen allerlei activiteiten met als doel samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Twentse kinderen die het niet makkelijk hebben.

Op vrijdag 9 maart zal presentator Manuel Venderbos samen met leerlingen de KOE 10-daagse aftrappen. Aan de hand van proefjes en experimenten beantwoorden ze allerlei vragen. Met deze opening hopen ze een mooi startbedrag binnen te halen voor Stichting Kans voor een Kind.  

Leerlingen verbinden

Op de 18 aangesloten KOE-scholen is tien (werk)dagen lang van alles te beleven voor huidige en potentiele leerlingen, hun ouders en omwonenden. Zo verandert bassischool Bomans in een pop-up pannenkoekenrestaurant, organiseert Sint Jan een 'Blije Bollen Festival', strijden Schateiland-leerlingen om een finaleplaats in de 'Kids got talent show', treden leerlingen van De Triangel op tijdens de 'Kans voor een Kind-show' en verrast basisschool Bonifatius ouderen uit de buurt met een high tea! De opbrengst van de 10-daagse doneert Katholiek Onderwijs Enschede aan Kans voor een Kind. Deze stichting vervult hartenwensen van kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet makkelijk hebben. Rob van der Vegt, algemeen directeur KOE: "Wij vinden dat ieder kind een kans verdient. Op deze manier kunnen we daar actief een bijdrage aan leveren. Bovendien geven we zo onze leerlingen mee dat wat voor een ander doen eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn en bovendien heel leuk is!"

Aftrap met Manuel Venderbos

De KOE 10-daagse wordt op 9 maart spectaculair afgetrapt met een Galileo-special op basisschool Menkotoren. Presentator Manuel Venderbos bereidt samen met leerlingen een leuke, spraakmakende show voor, waarin ze allerlei vragen beantwoorden met uitdagende experimenten en proefjes. Hoe til je bijvoorbeeld een fles gevuld met rijst op zonder deze aan te raken? Rob van der Vegt: "We vinden het belangrijk dat leerlingen ervaren wat je voor fascinerende dingen kunt leren en bereiken door nieuwsgierig en inventief te zijn. Manuel en KOE lijken dan ook een goede match!" Via een livestream op Facebook kunnen leerlingen op alle scholen de show live meekijken. Ook zal een aantal leerlingen de show 'vloggen'.

De aftrap is om 10.45 uur bij basisschool Menkotoren aan de Rijnstraat 15 in Enschede. De Galileo-special start om 11.00 uur en duurt tot 11.45/12.00 uur. Daarna grijpt Karin de Boer, directeur basisschool Menkotoren, de gelegenheid aan om het nieuwe logo van de school te onthullen.

Kijk voor het hele programma van de KOE 10-daagse op de scholenwebsites via www.koe-enschede.nl.

Meer berichten
Shopbox