Vivienne O'hara (links) met een medestudente op een bekend plekje in de binnenstad.
Vivienne O'hara (links) met een medestudente op een bekend plekje in de binnenstad.

Ierse Vivienne O'hara houdt van Aditi en Enschede's studentenleven

Vivienne O'hara is 20 jaar en tweedejaars psychologie studente aan de Universiteit Twente. Ze komt uit het Ierse Cork maar is vastbesloten om écht onderdeel te worden van het Enschedese studentenleven. Eén van de dingen die ze hiervoor doet, is het introductietraject volgen van onafhankelijk damesdispuut Aditi.

Enschede - Vivienne wist al snel dat het tijd was voor een nieuw avontuur en dat was voor haar dat ze in het buitenland ging studeren. Daarbij is haar keuze op Enschede gevallen, "Enschede vond ik gelijk supergezellig! De stad is niet te groot, de campus van de universiteit heeft alles wat ik nodig heb en ik kan er actief zijn, iets wat in Ierland geen optie was." Dat actief zijn doet ze dan ook behoorlijk goed, ze zit in twee besturen, is actief binnen de studievereniging Dimensie en is nu bezig om nog meer te integreren in het studentenleven door het introductietraject van Aditi: "Ik vind het erg belangrijk om actief te zijn in mijn studententijd, omdat je er zo veel van kunt leren, bijvoorbeeld een nieuwe taal."

Struikelpuntje

Die taal is soms ook wel een struikelpuntje: "Natuurlijk zijn sommige opdrachten voor mij moeilijker vanwege de taal, maar daarbij helpen de andere A-Pippi's (zo noemen de leden van Aditi zich, red.) me heel erg goed, zodat het wat makkelijker wordt. Zo is er bijvoorbeeld het lezen van onze Pippi Langkous Bijbel, dat voor mij gewoon wat moeilijker gaat en waarvoor ik meer tijd nodig heb, maar gelukkig vindt niemand dit een probleem. Daarnaast denk ik dat dat mijn Nederlands sinds het begin van het traject, een stuk beter is geworden, dus daar kan ik niet over klagen." Daarnaast kunnen haar mede A-Pippi's hier ook goed om lachen, zo geeft A-Pippi Esmee aan: "Soms spreekt Vivienne bepaalde worden net even anders uit, zoals 'gapper' in plaats van 'grappig'. Daar hebben wij natuurlijk veel lol om."

Jammer genoeg beleven niet veel buitenlandse studenten hun studententijd zo, dus vroegen wij Vivienne hoe zij bij dit dispuut is gekomen. "Dat is wel een beetje via via gegaan. Één van mijn bestuursgenoten was een weekendje weg met zijn broer en de vriendin van zijn broer, die bij Aditi zit. Ik weet niet precies hoe het gesprek op mij is gekomen, maar hij heeft waarschijnlijk positieve dingen gezegd, want een week later lag de uitnodiging er."

Terug?

Daarnaast geeft Vivienne aan dat ze er niet zo snel aan denkt om weer terug te verhuizen naar Ierland, mede door Aditi. Ze kent hier nu zoveel mensen die voor haar belangrijk zijn en ze weet dat de mensen van Aditi er altijd zullen zijn om haar te helpen.

Meer berichten
Shopbox