De kinderen schoten met geweren, die gebruikt worden bij de biatlon.
De kinderen schoten met geweren, die gebruikt worden bij de biatlon.

Kinderen De Kiem in de ban van de Winterspelen

De leerlingen van CBS De Kiem beleefden vrijdag hun eigen Olympische Winterspelen. Hoewel de temperaturen in de eigen gymzaal beduidend hoger lagen dan die in Pyeongchang, werd er fanatiek geskied, schans gesprongen en gesnowboard. De Nederlandse Ski Vereniging was met enkele mensen en een bus vol simulatieattributen van de partij.

Enschede - Onder leiding van de instructeurs konden de kinderen sporten, terwijl ze op een groot scherm beelden zagen gefilmd vanaf de helm van een Nederlandse topskiër, zodat ze zich echt op de piste of hoog in de lucht waanden.

Verder was er een curlingbaan en mochten ze schieten met geweren, die gebruikt worden bij de biatlon. Dat bleek moeilijker dan gedacht, waardoor het respect voor de sporters groeide. Ook de Wii was erg populair. Een van de kinderen prefereerde Wii'en boven skiën: "Dit doe ik thuis heel vaak. Echt skiën lijkt me niks. Ik ben veel te bang om te vallen!"

Een zevenjarig meisje liet op de vraag of ze al eens heeft geskied, weten dat ze 'wel eens op een zwarte berg had gestaan'.

Deze lessen zijn een voorbeeld van het Ontwikkelingsgericht onderwijs op De Kiem. Kinderen kunnen zo op basis van hun eigen ervaringen goed argumenterend uit de hoek komen, als thuis een keuze moet worden gemaakt tussen wintersport of zomervakantie. Info:

www.dekiemvco.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden