Logo huisaanhuisenschede.nl


Enschedeërs onderzoeken mogelijk opstarten fabriek Sheltersuit op Lesbos

Dennis Jongbloed en Martijn te Riet gaan dit weekend voor een week naar Lesbos om te helpen bij het uitdelen van Sheltersuit-jassen aan gevluchte kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden op het eiland leven. De twee zijn werknemers van Jongbloed Fiscaal Juristen.

Enschede - Het in Enschede gevestigde Jongbloed ondersteunt de Enschedese Stichting Sheltersuit al jaren. Behalve met helpen uitdelen van de jassen, zullen Jongbloed en Te Riet gaan bekijken welke mogelijkheden er zijn om aldaar een fabriek te bouwen, waar de pakken kunnen worden gemaakt om zodoende de volwassen vluchtelingen een dagbesteding te bieden.

Sheltersuit is een prijswinnende, non-profit organisatie die als doel heeft de vele daklozen in Nederland warmte te bieden op straat. Het komt ook in Nederland regelmatig voor dat daklozen de vrieskou niet overleven. Sheltersuit heeft hiervoor een speciale waterafstotende en winddichte jas ontwikkeld, die kan worden getransformeerd tot een slaapzak. Daklozen zijn dan volledig beschermd tegen wind, regen en kou. Sheltersuit hanteert de slogan 'Een pak uit ons hart'. Alle jassen worden in het atelier in Enschede (dat tevens een sociale werkplaats is) gemaakt met gedoneerde materialen.

Vele kinderen zijn in een zwemvest gestrand op Lesbos en zitten nu in koude, kille vluchtelingenkampen zonder garantie op een veilige toekomst. Daarom hebben Youp en Bas van Sheltersuit, samen met hun team, rond de kerstdagen al vijfhonderd van deze warme jassen aan gestrande kinderen uitgedeeld. Dit heeft indruk gemaakt op de mensen bij Jongbloed Fiscaal Juristen. "We hebben daarom besloten om ook onze handen uit de mouwen te steken en naar Lesbos te gaan. Wij willen hier graag 1500 jassen gaan uitdelen", aldus Dennis Jongbloed.

Info: sheltersuit.com/product/sheltersuits-voor-lesbos/

 

1 reactie
Meer berichten


Shopbox