Logo huisaanhuisenschede.nl


Leerlingen uit 5 en 6 vwo kunnen vrijdag 16 maart van start gaan met twee zogeheten 'blended learning masterclasses' Ondernemerschap en Kwantummechanica aan de Universiteit Twente.
Leerlingen uit 5 en 6 vwo kunnen vrijdag 16 maart van start gaan met twee zogeheten 'blended learning masterclasses' Ondernemerschap en Kwantummechanica aan de Universiteit Twente.

Masterclasses vormen opmaat voor UT-studie

Leerlingen uit 5 en 6 vwo kunnen vrijdag 16 maart van start gaan met twee zogeheten 'blended learning masterclasses' Ondernemerschap en Kwantummechanica aan de Universiteit Twente.

Enschede - Het gaat hier om een zogeheten 'Pre-U' lessenserie met een combinatie van traditioneel onderwijs en 'online' onderwijs (blended learning) van 6 weken. Pre-University ofwel Pre-U biedt een uitgebreid onderwijsprogramma voor leerlingen en docenten van basisscholen en middelbare scholen. Leerlingen kunnen zich met deze masterclasses verdiepen in twee bacheloropleidingen. Jan Volbers, Projectleider Pre-U: "Het is een mooie manier voor scholieren om kennis te maken met de onderzoeksthema's van de UT zonder dat reisafstand een issue is."

De startbijeenkomst van de pilot van de blended masterclasses vindt plaats op vrijdag 16 maart tijdens de open dag op de campus. De leerlingen hebben dan ook de mogelijkheid om een voorlichting van een opleiding bij te wonen. Het programma duurt zes weken. Na de eerste bijeenkomst volgen de leerlingen vier online lessen in vier weken, waarbij ze feedback krijgen van een masterclassbegeleider. De masterclass wordt op 20 april afgesloten.

Volbers: "In de masterclass Ondernemerschap speel je de baas van een eigen bedrijf in de autoindustrie. Samen met de collega's in je bedrijf formuleer je een ondernemingsplan en ervaar je hoe het is om een bedrijf te runnen."

Tijdens de masterclass Kwantummechanica wordt de wereld die kwantummechanica te bieden heeft verder verkend. "Er wordt onder andere gerekend met een kwantumcomputer. De masterclass bouwt voort op en verdiept de theorie van de kwantummechanica uit het examenprogramma van het vak natuurkunde", legt Volbers uit.

De kosten zijn 100 euro. De deadline voor inschrijven is op 19 februari. Info: contact-pre-u@utwente.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox