Logo huisaanhuisenschede.nl


De jury waardeerde het acteertalent van Noël van der Sluis, Julia Angenent, Dunja Koiter en Liselotte Faro. Links docente Helmi van Baars.
De jury waardeerde het acteertalent van Noël van der Sluis, Julia Angenent, Dunja Koiter en Liselotte Faro. Links docente Helmi van Baars.

Kottenpark wint landelijke finale 'Le français voyage'

Leerlingen uit klas 3 havo van het Kottenpark Lyceum hebben de eerste prijs gewonnen bij de landelijke wedstrijd van het project 'Le Français Voyage'. Vorig jaar viel Kottenpark ook al in de prijzen.

Enschede - De finale vond woensdagmiddag 31 januari plaats op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. Uit het hele land waren tien groepjes leerlingen geselecteerd voor deze finale, waarin zij in hun beste Frans een performance lieten zien en horen. Dat kon een sketch zijn, maar ook een gedicht of chanson.

De jury waardeerde met name het acteertalent van Noël van der Sluis, Julia Angenent, Dunja Koiter en Liselotte Faro bij de uitvoering van hun sketch 'Au camping Les trois Libellules'. "Door jullie optreden krijg je plezier en zin om Frans te leren, jullie hebben fantastisch gespeeld en het Frans was van uitstekend niveau!", aldus het commentaar van de jury.

Het project 'Le Français Voyage' heeft voornamelijk als doel om leerlingen uit de tweede en derde klassen havo en vwo op een creatieve en actieve manier bezig te laten zijn met de Franse taal.

Scholen uit het hele land hebben meegedaan aan dit project. Het project wordt georganiseerd door het Institut Français en Levende Talen. Dit staat onder leiding van Helmi van Baars. Zij is tevens docente Frans aan het Kottenpark.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox