In een 3D-tripping simulator kunnen de toekomstige of beginnende bestuurders op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan.
In een 3D-tripping simulator kunnen de toekomstige of beginnende bestuurders op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan.

Leerlingen virtueel onder invloed bij Grolsch

Leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Van der Waalslaan uit Enschede ondervinden woensdag 20 december bij Grolsch hoe het is om onder invloed van alcohol of drugs deel te nemen aan het verkeer. Niet echt natuurlijk, maar virtueel.

Enschede - In een 3D-tripping simulator kunnen de toekomstige of beginnende bestuurders op een veilige manier ervaren dat alcohol, drugs en verkeer niet samengaan. Ook wordt er een interactieve les gegeven waarin de gevaren aan bod komen. Wethouder Eelco Eerenberg is aanwezig om de bijeenkomst officieel af te trappen. Eerenberg: "Rijden zonder invloed vind ik de normaalste zaak van de wereld. Daarom ben ik blij dat jongeren tijdens deze dag zelf kunnen beleven en ervaren dat je niet onder invloed achter het stuur moet stappen."

Tot 32 dodelijke ongevallen

De bijeenkomst maakt deel uit van de campagne 'Rijden Zonder Invloed' waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van het rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen. "Iedereen weet dat autorijden om een heldere blik vraagt. Toch gebeurt het helaas nog regelmatig dat mensen na een paar drankjes achter het stuur stappen", vertelt Judith Dijkstra van de campagne Rijden Zonder Invloed. "Jaarlijks zijn er in Oost-Nederland tussen de 16 en 32 dodelijke ongevallen te betreuren en dat hopen we met onze campagne omlaag te brengen."

Opmerkelijk?
Dat de bijeenkomst voor 6vwo-leerlingen uitgerekend bij de Enschedese brouwer plaatsvindt, is opmerkelijk te noemen. Dijkstra: "Och, eigenlijk is het heel logisch. Zowel voor Grolsch als voor ons is het namelijk vanzelfsprekend dat je niet gaat rijden nadat je gedronken hebt, drugs hebt gebruikt of zware medicijnen hebt geslikt. We zijn blij dat een grote partij als Grolsch deze campagne ondersteunt."

Verantwoord
Ook voor de brouwerij is de samenwerking niet vreemd. "Een van onze Duurzaam Verantwoord Ondernemen-speerpunten is het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik. Alcohol in het verkeer, alcohol onder de 18 jaar, alcohol tijdens zwangerschap en alle andere vormen van onverantwoord alcoholgebruik keuren wij af", licht Grolschwoordvoerder Koert van 't Hof toe. "Daarom werken wij samen met verschillende organisaties en belanghebbenden om onverantwoorde alcoholconsumptie aan te pakken."

Campagne
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert overal in het land activiteiten op locaties, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en sportclubs.

Meer berichten
Shopbox