Parkeerkosten MST bezorgen bezoeker nog altijd hoofdpijn

Medisch Spectrum Twente blijft één van de duurste ziekenhuizen van Nederland om je auto neer te zetten. Parkeren kost daar 2,70 euro per uur, landelijk goed voor een vijfde plek.

ENSCHEDE - Bezoekers die naar het MST willen, zijn aangewezen op de Van Heekgarage. Vergeleken met vorig jaar is parkeren daar 10 cent duurder geworden. Vorig jaar betaalde je 2,60 euro voor een uur parkeren. Ook toen stond MST vijfde op de ranglijst.

Vergeleken met het Enschedese ziekenhuis zijn dit jaar alleen OLVG-Oost (Amsterdam, 4 euro per uur), het VUmc (Amsterdam, 3,53 euro), het Havenziekenhuis (Rotterdam, 3,20 euro) en het AMC (Amsterdam, 3 euro) duurder. Het MST deelt de vijfde plek met het EMC in Rotterdam. Met een dagtarief van 13,50 euro (voor 24 uur parkeren) is 'Enschede' fors goedkoper dan de andere ziekenhuizen in de dagtarieftop 5. Desalniettemin zit het MST ook hier bij de duurdere hospitalen; bij veel andere ziekenhuizen betaal je voor 24 uur parkeren tussen de 2 en 5 euro.

Onder meer Ziekenhuis Groep Twente valt in die categorie. Daar kost 24 uur parkeren 4 euro. Voor één uur je auto neerzetten, betaal je 1 euro. Beide tarieven zijn hetzelfde als in 2016. De genoemde tarieven gelden zowel voor Almelo als voor Hengelo. De eerste twintig minuten parkeren worden niet in rekening gebracht. Je auto stallen tussen 23.00 uur en 04.00 uur is helemaal gratis.

Bij slechts zeven van de ruim negentig ziekenhuizen in Nederland is parkeren helemaal gratis. Eén daarvan is het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Er wordt wel van je gevraagd een parkeerschijf achter je voorruit te leggen. Bron: Imbull

Kijk voor het volledige onderzoek op kortingscode.nl/ziekenhuizen-parkeertarieven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden