Tijdens het XXL Event van vorig jaar was de doelgroep minimagezinnen. Nu zijn het eenzame ouderen. Foto: Johan Bruinsma
Tijdens het XXL Event van vorig jaar was de doelgroep minimagezinnen. Nu zijn het eenzame ouderen. Foto: Johan Bruinsma

Enschedese Uitdaging biedt eenzame ouderen een dagje uit

De Enschedese Uitdaging zet eenzame ouderen, die zelf niet in de gelegenheid zijn om er vaak op uit te gaan, een dag in het zonnetje. Tijdens het Uitdaging XXL Event op donderdag 23 november in Theaterzaal De Kleine Willem zetten ruim 100 bedrijven, organisaties en vrijwilligers zich in om deze doelgroep een leuke dag te bezorgen.

Enschede - Tijdens het event worden allerlei ontspannende activiteiten aangeboden, zowel binnen als buiten. Tijdens de pauze wordt er een lunch geserveerd door leerlingen van het ROC van Twente.

De Enschede Uitdaging verzorgt het XXL Event in het kader van de landelijke campagne van de Nederlandse Uitdaging 'De Uitdaging helpt mensen vooruit, wie help jij vooruit?' In de week van 20 tot en met 24 november worden verschillende doelgroepen in diverse gemeentes in het zonnetje gezet. Helaas leven veel Nederlandse ouderen in eenzaamheid, waarbij een groot gedeelte van hen zelfs moet rondkomen van een minimuminkomen. Zij hebben hierdoor moeite om vorm te geven aan het dagelijks leven en vaak geen ruimte voor leuke extra's. Om die reden zet de Enschedese Uitdaging zich ook dit jaar weer in voor de minderbedeelde Enschedeërs. Het idee achter de Uitdaging XXL is deze mensen een dag lang in de watten leggen om hen te inspireren om weer stappen te durven zetten om uit hun situatie te komen.

De Uitdaging verbindt in het hele land bedrijven en maatschappelijke organisaties en bemiddelt tussen vraag en aanbod. Ook Enschede kent een 'lokaal bemiddelingsbureau' dat maatschappelijk betrokken ondernemers uitdaagt menskracht, materialen en middelen in te zetten voor de inwoners van de stad. De Enschedese Uitdaging is er voor die bedrijven, die op een sociale manier invulling willen geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deelname is dé manier betrokken te zijn of te raken bij de Enschedese samenleving.

Herkent u zichzelf in de doelgroep of kent u mensen die een gratis dagje uit verdienen? Meld u dan aan via xxlevent@enschedeseuitdaging.nl of bel met 06-34991134. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, maar vol is vol. Kijk voor meer informatie over het XXL Event of de Enschedese Uitdaging op

enschedeseuitdaging.nl

Meer berichten