Wethouder Jurgen van Houdt heeft donderdag ontbeten samen met leerlingen uit groep 8 van de Godfried Bomansschool.
Wethouder Jurgen van Houdt heeft donderdag ontbeten samen met leerlingen uit groep 8 van de Godfried Bomansschool.

Leerlingen en wethouder praten bij tijdens ontbijt

Wethouder Jurgen van Houdt heeft donderdag ontbeten samen met leerlingen uit groep 8 van de Godfried Bomansschool. Aanleiding is het Nationaal Schoolontbijt, met dit jaar als motto 'Elke dag gezond ontbijten: iedereen kan het! Daarom is gezond ontbijten geen kunst!'.

Enschede - Het belang van een gezond ontbijt wordt hiermee nog eens extra bij de jeugd én ouders en verzorgers onder de aandacht gebracht. Leerkracht Erwin Gijberts van groep 8 benadrukte dit door het te vergelijken met een auto: 'zonder brandstof komt de auto ook niet vooruit'.

Na het lekkere en gezonde ontbijt, dat bestond uit bruin brood, rijstwafels, krentenbollen, beleg en komkommer, sprak de klas met de wethouder over sport- en speelplekken in de wijk. Dat de leerlingen bewegen leuk en belangrijk vinden, bleek wel uit de verhalen die ze vertelden.

De leerlingen waren ook benieuwd naar het werk van de wethouder. De drive van de wethouder om dit werk te doen was een mooi verpakte boodschap aan alle leerlingen: wil je iets veranderen, kijk dan in hoeverre je daar zelf een bijdrage aan kunt leveren. Of dat nu een fijne speelplek, een mooie school of een gezond ontbijt is!

Meer berichten
Shopbox