Een paar van De Jonge Helden op een rij... Foto: José Bouwhuis
Een paar van De Jonge Helden op een rij... Foto: José Bouwhuis

Van der Heijdenschool heet nu De Jonge Helden

De leerlingen van de Wethouder A.F. van der Heijdenschool maakten maandag de nieuwe naam van de school bekend: Basisschool De Jonge Helden. "Ruim 34 jaar heeft de naam van de voormalige wethouder de schoolgevel gesierd. Sindsdien onderging het gebouw meerdere vernieuwingen en zo ook ons onderwijs. Tijd om dit ook in onze schoolnaam door te laten klinken"; aldus directeur Ingrid ten Dam.

Enschede - "Wij zijn een school waarin openheid, toegankelijkheid, professionaliteit, goed onderwijs en normen en waarden belangrijke kernwaarden zijn en blijven. Reken- en taalonderwijs geven is prachtig en noodzakelijk, maar meer nog gaat het om de kracht in het kind zelf. Als school leren wij het kind de eigen kracht te ontdekken, te ervaren en erop te leren vertrouwen. Elk kind is op deze wijze in onze ogen een jonge held." De nieuwe naam werd bekendgemaakt door leerlingen uit de diverse groepen, vertegenwoordigers van de ouders/verzorgers en team. Elk had een letter die samen de naam De Jonge Helden vormden.

Voordat de nieuwe naam bekend gemaakt werd, werd symbolisch de oude naam teruggegeven aan Marijke Vogels-Van der Heijden, de enige dochter van de oud-wethouder Dhr. A.F. van der Heijden. Zij kreeg van de school als dank het gevelbord met de naam en logo van de school en de foto van haar vader die jarenlang in de hal van school heeft gehangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden