Mantelzorger in de schijnwerper bij De Posten


Het programma start met mantelzorger en auteur van het boek 'Mantelzorger der liefde' Ingrid Keestra.
Het programma start met mantelzorger en auteur van het boek 'Mantelzorger der liefde' Ingrid Keestra.

Mantelzorger in de schijnwerper bij De Posten

De Posten heeft de Week van de Mantelzorg gevuld met muziek, theater, verhalen, workshops en een verwenmiddag.

Enschede - Het programma start op maandag 6 november om 13.45 uur met gastspreker, mantelzorger en auteur van het boek 'Mantelzorger der liefde' Ingrid Keestra uit Goor.

Ingrid Keestra deelt haar ervaringen en die van anderen onder begeleiding van muziek met de mantelzorgers. Vervolgens leidt een team van De Posten onder leiding van directeur Rick Hogenboom de bezoekers rond langs de voorzieningen en activiteiten van het zorgcentrum.

Mantelzorgers kunnen kennis kunnen maken met alle afdelingen, dagbestedingsactiviteiten, de activiteiten van reisbureau Efkes d'r Oet, de Postenclubs en het mantelzorgcafé. Vrijdagmiddag 10 november wordt de Week van de Mantelzorg afgesloten met een verwenmiddag, waarbij familieleden gratis een kopje koffie met iets lekkers en een gratis verwenpakket krijgen.

In Nederland is naar schatting gemiddeld één op de vier Nederlanders mantelzorger. Maar ook één op de drie zorgmedewerkers is zelf mantelzorger. Een derde van alle inwoners in Enschede zegt mantelzorger te zijn toegenomen. In 2017 zijn de mantelzorgers gemiddeld 45 uren per maand bezig met hun mantelzorgtaken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden