Het Politiekoor Twente brengt al sinds jaren een succesvolle mix van pop en licht klassiek. "Het is voor het publiek heel herkenbaar."Foto: Snijdersfotografen
Het Politiekoor Twente brengt al sinds jaren een succesvolle mix van pop en licht klassiek. "Het is voor het publiek heel herkenbaar."Foto: Snijdersfotografen

Politiekoor Twente op lichte tour met koor uit Düsseldorf

Ze hebben hun eigen combo en zingen lekker in het gehoor liggend repertoire. Politiekoor Twente gaat vrijdag 19 mei weer het podium op. Samen met collega's uit Düsseldorf dit keer. Ook het Duitse politiekoor blinkt uit in het populaire genre.

ENSCHEDE – "Wij brengen herkenbare muziek voor een breed publiek", vertelt Charlie Groos, zelf al sinds 1988 een enthousiast lid van het politiekoor. "Doordat we over een eigen combo beschikken is er veel variatie mogelijk. Daarmee onderscheiden we ons van veel andere mannenkoren en daar zijn we best trots op. Voor komende vrijdag hebben we een bevriend politiekoor uit Düsseldorf uitgenodigd. Daar hebben we al eens eerder mee opgetreden. Het is een gemengd koor, waar de dirigent de lat heel hoog legt. Bovendien voeren ze de nummers in choreografie uit. Daardoor zijn ook hun optredens bijzonder levendig."

Waar het Duitse koor zich puur richt op 'moderne nummers' als 'Tears in heaven', 'A sky full of stars' en nummers van de elpee 'Sgt. Pepper's lonely hearts club band', gooit Politiekoor Twente er ook nog wel eens iets klassieks tussendoor. "We brengen al sinds jaren een succesvolle mix van pop en licht klassiek. Het is voor het publiek heel herkenbare muziek. Daar houden de luisteraars van: dat ze iets horen waar ze houvast aan hebben. Het betekent ook dat we niet alleen met combo zingen. Bij ons is ook a capella muziek te beluisteren. Vorig jaar hebben we een groot jubileumconcert gegeven, met veel prachtige nummers. Daar komt nu het een en ander van terug."

"We zingen met plezier", vervolgt Groos. "Daar gaat het óók om, de kameraadschap die het zingen met zich mee brengt. Je treft de collega's eens in een andere sfeer en niet alleen collega's. Lidmaatschap van ons koor is open voor burgers. Die worden wel streng gescreend op onbesproken gedrag. Je staat tenslotte in uniform op het podium en op dat moment vertegenwoordig je de politie."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden