Paul Tiemersma (links) neemt Woon & Slaap over van zijn broer Joost.
Paul Tiemersma (links) neemt Woon & Slaap over van zijn broer Joost. Foto: Wouter Bos

Woon & Slaap heeft nieuwe eigenaar

Algemeen

Interieurwinkel Woon & Slaap heeft met ingang van 1 oktober 2023 een nieuwe eigenaar. Achttien jaar lang heeft Joost Tiemersma vol plezier en passie gebouwd aan zijn droom, die hij nu gaat doorgeven aan zijn broer Paul Tiemersma. 

Enschede/Almelo - Joost Tiemersma begon achttien jaar geleden in de meubelindustrie met snelle handel: veel inkopen, veel verkopen. Mensen kwamen op zaterdagmiddag met een auto en aanhanger langs om hun nieuwe bank uit te zoeken en deze ging meteen mee naar huis.


Passie voor interieur
In de loop van de tijd is er veel veranderd, maar de passie voor interieur bleef. Woon & Slaap is uitgegroeid tot een stijlvol bedrijf met vestigingen in Almelo en Enschede, waar Joost met ontzettend veel plezier de eigenaar van is geweest. Hij is ontzettend trots op wat hij in de afgelopen jaren heeft neergezet: “We hebben als team iets moois opgebouwd en veel dingen meegemaakt. We zien elkaar als collega’s bijna meer dan het thuisfront. Dan is het fijn dat de dynamiek zo goed is.”


Niet nieuw binnen bedrijf
Zijn broer Paul neemt het stokje van hem over als nieuwe eigenaar, maar is niet nieuw binnen het bedrijf. Ook hij zet zich al jarenlang in voor Woon & Slaap. Tot voor kort was hij voornamelijk te vinden in Enschede, maar vanaf nu ook vaker in Almelo. Voor Paul was het een logische stap in zijn carrière: hij werkt, net als Joost, al achttien jaar voor het bedrijf, is verantwoordelijk voor het filiaal in Enschede en houdt zich bezig met de administratieve kant. Nu is voor hem het moment daar om nog verder door te kunnen groeien samen met Woon & Slaap. “Ik sta voor een heel mooie stap in mijn leven. Vanaf dag één heb ik de meubelindustrie geweldig gevonden: het adviseren van klanten, uitleveren van meubels en de energie om met collega’s te mogen werken, allemaal is het even interessant en leuk. Het was én is mijn passie om Woon & Slaap naar een nog groter succes te leiden”, aldus Paul. 

Niet alles verandert
Hoewel er dus het één en ander verandert binnen Woon & Slaap, zijn er ook dingen die hetzelfde blijven. Joost blijft actief voor Woon & Slaap in een adviserende rol, die hem perfect past gezien de ervaring die hij in al die jaren heeft opgedaan. Hij zal zich daarnaast meer gaan bezig houden met de marketing. Ook is hij nog steeds verantwoordelijk voor het Shop in Shop XL Store concept met de daarbij horende Speelgoedboulevard. Joost tegenkomen in de winkel kan dus nog steeds. Joost hierover: “Ik sla een nieuwe weg in, die heel spannend en tegelijkertijd heel leuk is. Er wordt op een andere manier een vorm van topsport van mij gevraagd en ik hou van een uitdaging. Dat betekent echter niet dat ik Woon & Slaap los ga laten. Mensen kunnen nog altijd langs komen voor een kop koffie en een gezellig, goed gesprek!”

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 4 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 6 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 23 uur geleden
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest gisteren
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus gisteren
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld gisteren
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20