Arjan van der Zande aan het werk bij Arvadez.
Arjan van der Zande aan het werk bij Arvadez.

‘Persoonlijke aandacht staat voorop’

Algemeen

Mensen die op zoek zijn naar een goede (sport)podotherapeut zijn welkom bij Arvadez aan de Buurserstraat 212 in Enschede. “We hebben een persoonlijke praktijk. We zijn geen grote firma. We nemen echt de tijd’’, zegt Arjan van der Zande.

Enschede – Sportpodotherapie neemt een belangrijke plaats in binnen Arvadez. De balans is ongeveer 50 procent sporters en 50 procent niet-sporters die bij Arvadez soelaas vinden. Kwaliteit staat bij Arvadez voorop. “Wij zijn een kleinschalige en persoonlijke praktijk waar de aandacht voor de patiënt centraal staat. Wat ons uniek maakt is dat we nog écht de tijd nemen voor het verhaal en de klacht van de patiënt”, zegt eigenaar Arjan van der Zande. Bijzonder is dat Arvadez een eigen werkplaats heeft waar therapeutische hulpmiddelen, waaronder steunzolen, door dezelfde behandelaar op maat worden gemaakt.

Arvadez heeft ook nog praktijken in Haaksbergen, Winterswijk en Almelo. Arjan van der Zande en zijn collega’s Fleur Holtmaat en Niels Kobes zien dagelijks patiënten in de praktijk die al langere tijd kampen met vervelende blessures. “Wij zien veel patiënten die zich bij ons melden met terugkerende klachten, ondanks dat er een behandeling heeft plaats gevonden of er rust genomen wordt. Vaak zien we dat een lokale behandeling of rust niet voldoende is, omdat het probleem een complexe, vaak biomechanische oorzaak heeft. Veel blessures die een sporter oploopt hebben hun oorsprong in de voet. Een verkeerde stand van de voorvoet kan bijvoorbeeld leiden tot klachten aan de knie. Blessures zijn sterk individueel; zo kan één en dezelfde blessure bij verschillende patiënten een totaal verschillende oorzaak hebben. Het is daarom erg belangrijk een gedegen onderzoek uit te voeren waarbij alle facetten van het bewegen worden meegenomen. Bij Arvadez kijken wij altijd naar het totale plaatje van het lichaam. We zijn erin gespecialiseerd om dit middels geavanceerde apparatuur te onderzoeken. Hierdoor is de therapie die wordt bepaald veel doeltreffender en oorzakelijk gericht”, zegt Van der Zande.

Zorgeloos kunnen bewegen is waardevol. Wie tijdens het sporten of in het dagelijkse leven klachten aan het bewegingsapparaat ervaart kan door Arvadez geholpen worden. “Elke leeftijdscategorie kan bij ons terecht. Een patiënt kunnen helpen met een probleem die hem beperkt in het dagelijks leven of tijdens het sporten geeft enorm veel voldoening.” Arvadez bestaat inmiddels alweer zeven jaar. Van der Zande rondde de 4-jarige HBO bachelor opleiding podotherapie in 2012 met succes af. Daarna voltooide hij een opleiding tot orthopedisch schoentechnicus aan de DHTA Utrecht en een post HBO opleiding sportpodotherapie aan de Fontys Hogeschool Eindhoven. Ook verdiepte hij zich in Spanje in de biomechanica. “Ik ben constant op zoek naar vernieuwende onderzoeksmethoden en apparatuur om mijn patiënten absoluut de beste zorg te kunnen bieden die er op het moment beschikbaar is.’’

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55
Afbeelding
UNI10 Edelsmid heeft ruime selectie sieraden 2 dec., 07:58
Afbeelding
Disgraced in het Wilminktheater 1 dec., 14:48
Afbeelding
Lisa geeft ruim 2000 oliebollen weg 1 dec., 11:20
Afbeelding
Nieuwe app Rekord.life Enschedese platenzaken 1 dec., 09:33
Afbeelding
Heel Bijzonder wint mooie horecaprijs 1 dec., 08:47
Afbeelding
Beeldenroute eerbetoon aan Cees Willemsen 1 dec., 07:56
Afbeelding
Overdagkoor zoekt lage stemmen 30 nov., 14:54