Michal Sadilek speelde de hele wedstrijd tegen RKC. (Foto: Bas Everhard)
Michal Sadilek speelde de hele wedstrijd tegen RKC. (Foto: Bas Everhard) Foto: Bas Everhard

Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk

Algemeen

Enschede - FC Twente was zondag in Waalwijk tegen laagvlieger RKC geen schim van de ploeg die een week eerder Ajax compleet van de mat speelde in De Grolsch Veste. Na vier zeges op rij liep de ploeg van trainer Joseph Oosting tegen het eerste puntenverlies op. Door een goal van invaller Filip Stevanovic in de 89e minuut verloor Twente met 1-0 van de oude club van Oosting.
Een wat mat spelend Twente was in de eerste helft wel de bovenliggende partij, maar inzetten van Steijn en Vlap eindigden op het aluminium. RKC stelde er een kopbal van Van den Buijs tegenover die naast ging.
Na rust drong RKC wat meer aan en moest Unnerstall redding brengen op schoten van Kramer en Niemeijer, maar op het schot van Stevanovic had de keeper geen antwoord. “Vergeleken met de wedstrijd tegen Ajax hadden we niet de energie en hoge intensiteit in het verdedigen en in het aanvallen. Dat was vandaag een stuk minder’’, zei Oosting, die het tij nog probeerde te keren met de wissels Van Bergen, Van Wolfswinkel en later Eiting, Taha.
Twente krijgt twee thuiswedstrijden op rij om revanche te nemen op de zeperd bij RKC. Woensdagavond 27 september komt Vitesse naar Enschede en zaterdagavond 30 september Heerenveen. Vitesse verloor zondag met 1-0 bij Sparta en staat op de 15e plek met 3 punten uit 5 wedstrijden. Heerenveen verloor zaterdag met 0-3 van Excelsior en bezet de 12e positie in de eredivisie met 6 punten uit 6 wedstrijden. Twente staat derde met 12 uit 5. PSV en AZ gaan aan kop met 15 uit 5.

Afbeelding
Gabbiano: stijlvol én met oog voor kwaliteit! 2 dec., 09:55
Afbeelding
UNI10 Edelsmid heeft ruime selectie sieraden 2 dec., 07:58
Afbeelding
Disgraced in het Wilminktheater 1 dec., 14:48
Afbeelding
Lisa geeft ruim 2000 oliebollen weg 1 dec., 11:20
Afbeelding
Nieuwe app Rekord.life Enschedese platenzaken 1 dec., 09:33
Afbeelding
Heel Bijzonder wint mooie horecaprijs 1 dec., 08:47
Afbeelding
Beeldenroute eerbetoon aan Cees Willemsen 1 dec., 07:56
Afbeelding
Overdagkoor zoekt lage stemmen 30 nov., 14:54