Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel (9), Naci Ünüvar en Michel Vlap in De Grolsch Veste. (Foto: Bas Everhard)
Daan Rots, Ricky van Wolfswinkel (9), Naci Ünüvar en Michel Vlap in De Grolsch Veste. (Foto: Bas Everhard) Foto: Bas Everhard

Imponerend FC Twente veegt zwalkend Ajax van de mat

Algemeen

FC Twente heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In een kolkend stadion won de ploeg van trainer Joseph Oosting zondagmiddag met 3-1 van Ajax.

Enschede - Dezelfde uitslag stond 28 mei ook op het scorebord. Vergeleken met de laatste wedstrijd van het vorige seizoen begon Ajax met zes andere spelers in de basis. Maar ook Twente telde zes andere spelers, want Pleguezuelo, Smal, Brenet, Zerrouki, Misidjan en Cerny waren er niet bij. Het grote voordeel voor Twente is dat de meeste vervangers er vorig seizoen ook al waren: Steijn, Kjölö, Sampsted, Rots en Hilgers. Rots zette Twente al in de 7e minuut op voorsprong na een schot van Vlap op keeper Gorter. Vlap was een plaag voor Ajax en stond ook aan de basis van de 2-0 in de 11e minuut waarbij Ugalde de assist gaf op Steijn. Ajax was rijp voor de sloop, maar de lat en de VAR (geen penalty na een charge op Vlap) stonden de 3-0 in de weg. De 2-1 van Brobbey op aangeven van Sosa in de 36e minuut viel uit het niets. Ook in de tweede helft zwalkte Ajax vrolijk verder en vergat Twente de score verder op te voeren, waardoor het ‘Helemaal niets in Amsterdam’ vanuit het publiek uitbleef tot de 88e minuut. De toegift kwam in de extra tijd met 3-1 van invaller Ünüvar, na een interceptie van invaller Eiting en een assist van Rots. “We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen’’, zei uitblinker Michel Vlap in de persconferentie. Hij werd in De Grolsch Veste uitgeroepen tot Koning van de Wedstrijd, maar later bleek dat Sem Steijn die prijs had gewonnen. “Ik voel me vrij en comfortabel’’, zei Vlap over zijn rol als ‘linksbuiten’. “In alle facetten waren we beter dan Ajax. We hebben een goed team. En we zitten in een goede flow. Er is plezier, er is intensiteit en we wisten dat Ajax in een moeilijke periode zit. Dan moet je er vol op klappen. En in de Veste heerst wel een sfeertje... Je merkt al snel dat er ruimtes kwamen te liggen. Wel hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen.’’
Vlap kreeg nog een vraag over eventuele titelkansen. “Laten we rustig aan doen’’, was zijn antwoord. Wel met de hem bekende lach op het gezicht.

FC Twente wacht zondag 24 september om 16.45 uur een uitwedstrijd tegen RKC in Waalwijk. De oude club van trainer Joseph Oosting won met 0-2 bij Vitesse en staat 16e met 3 punten uit 5 wedstrijden. Twente vormt samen PSV en AZ de top drie met 12 punten uit 4 wedstrijden. PSV (13-1) heeft het beste doelsaldo, AZ heeft 12-2 en Twente 12-3. Feyenoord is vierde met 11 punten uit 5 wedstrijden, Fortuna is vijfde met 9 punten uit 5 wedstrijden, Sparta is zesde met 8 uit 5.

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 19 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47