De heliopsis met de stralende gele krans wordt ook wel zonne-oog genoemd. Eigen foto.
De heliopsis met de stralende gele krans wordt ook wel zonne-oog genoemd. Eigen foto.

Genieten van mooie nazomertuin

Algemeen

Elly Roelvink geeft deze zomer als cijfer een 10. “Een 10+ zelfs. Dit was een ontzettend goede zomer voor de tuin”, zegt de eigenares van Tuin Beckelo. Belangstellenden kunnen zondag 17 september een kijkje nemen in de tuin tussen Beckum en Boekelo. Er valt volgens haar veel moois te zien.

BECKUM - Tuin Beckelo organiseert jaarlijks meerdere open dagen. Dat gebeurde ook dit jaar. Maar zoetjesaan is het afgelopen met de bloemenpracht. Toch kunnen ze bij Tuin Beckelo nog veel moois laten zien. “We hebben altijd een mooie nazomertuin. Zondag 17 september is niet de laatste dag waarop we geopend zijn. Ook op zondag 15 oktober zijn belangstellenden welkom. Nu hebben we ook veel siergrassen”, zegt Roelvink. Bezoekers kunnen veel inspiratie opdoen. Soms komen er uitgesmeerd over de hele dag wel eens bijna tweehonderd bezoekers. Maar dat aantal werd dit jaar nog niet gehaald. In juli regende het. Een maand later in augustus was het beter weer. “Op die dag was het drukker dan in juli toen we zo’n veertig bezoekers hadden. Veel mensen komen op de fiets. We vragen niet uit welke plaats ze komen, maar we horen wel dat ze komen kijken nadat ze een aankondiging in het weekblad hebben gelezen. Daardoor krijgen we ook bezoekers uit onder meer Hengelo en Haaksbergen.” Voor Roelvink en de bloemen was het een goede zomer. “Voorgaande jaren met de hitte moesten we vaak sproeien. Daardoor hadden we meer werk met onze tuin. Ditmaal was er regelmatig regen. Deze zomer geef ik een 10. Een 10+ zelfs.” Speciale aandacht is er zondag onder meer voor de heliopsis. “Deze plant heeft haar bloemen de naam zonne-oog verdiend. Minstens zo mooi is de thunbergia. Deze bloeiende klimmer met het opvallende zwarte bloemhartje staat ook bekend als Suzanne-met-de-mooie-ogen. Verder zijn er tal van andere planten met fraaie kleuren zoals dahlia’s”, laat Roelvink weten. De entree is gratis. Wel wordt een vrije gift gevraagd. Een verkoop van stekjes is er niet. Bij Tuin Beckelo gaat het om genieten en inspiratie opdoen. “Aan gesprekstof is nooit gebrek.”

Open Dag in Tuin Beckelo op zondag 17 september. De tuin ligt tussen Boekelo en Beckum aan de Beckumerstraat 460. De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 oktober is Tuin Beckelo ook geopend. Buiten deze dagen staat de tuin op afspraak open voor tuinclubs. Info via tuinbeckelo@gmail.com

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47