De heliopsis met de stralende gele krans wordt ook wel zonne-oog genoemd. Eigen foto.
De heliopsis met de stralende gele krans wordt ook wel zonne-oog genoemd. Eigen foto.

Genieten van mooie nazomertuin

Algemeen

Elly Roelvink geeft deze zomer als cijfer een 10. “Een 10+ zelfs. Dit was een ontzettend goede zomer voor de tuin”, zegt de eigenares van Tuin Beckelo. Belangstellenden kunnen zondag 17 september een kijkje nemen in de tuin tussen Beckum en Boekelo. Er valt volgens haar veel moois te zien.

BECKUM - Tuin Beckelo organiseert jaarlijks meerdere open dagen. Dat gebeurde ook dit jaar. Maar zoetjesaan is het afgelopen met de bloemenpracht. Toch kunnen ze bij Tuin Beckelo nog veel moois laten zien. “We hebben altijd een mooie nazomertuin. Zondag 17 september is niet de laatste dag waarop we geopend zijn. Ook op zondag 15 oktober zijn belangstellenden welkom. Nu hebben we ook veel siergrassen”, zegt Roelvink. Bezoekers kunnen veel inspiratie opdoen. Soms komen er uitgesmeerd over de hele dag wel eens bijna tweehonderd bezoekers. Maar dat aantal werd dit jaar nog niet gehaald. In juli regende het. Een maand later in augustus was het beter weer. “Op die dag was het drukker dan in juli toen we zo’n veertig bezoekers hadden. Veel mensen komen op de fiets. We vragen niet uit welke plaats ze komen, maar we horen wel dat ze komen kijken nadat ze een aankondiging in het weekblad hebben gelezen. Daardoor krijgen we ook bezoekers uit onder meer Hengelo en Haaksbergen.” Voor Roelvink en de bloemen was het een goede zomer. “Voorgaande jaren met de hitte moesten we vaak sproeien. Daardoor hadden we meer werk met onze tuin. Ditmaal was er regelmatig regen. Deze zomer geef ik een 10. Een 10+ zelfs.” Speciale aandacht is er zondag onder meer voor de heliopsis. “Deze plant heeft haar bloemen de naam zonne-oog verdiend. Minstens zo mooi is de thunbergia. Deze bloeiende klimmer met het opvallende zwarte bloemhartje staat ook bekend als Suzanne-met-de-mooie-ogen. Verder zijn er tal van andere planten met fraaie kleuren zoals dahlia’s”, laat Roelvink weten. De entree is gratis. Wel wordt een vrije gift gevraagd. Een verkoop van stekjes is er niet. Bij Tuin Beckelo gaat het om genieten en inspiratie opdoen. “Aan gesprekstof is nooit gebrek.”

Open Dag in Tuin Beckelo op zondag 17 september. De tuin ligt tussen Boekelo en Beckum aan de Beckumerstraat 460. De open dag is van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 oktober is Tuin Beckelo ook geopend. Buiten deze dagen staat de tuin op afspraak open voor tuinclubs. Info via tuinbeckelo@gmail.com

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52