Splinter Chabot geeft een lezing in Metropool.
Splinter Chabot geeft een lezing in Metropool.

Gesprek met Splinter Chabot in Metropool

Algemeen

Enschede - Splinter Chabot gaat woensdag 20 september op uitnodiging van Bibliotheek Enschede in Muziekcafé Metropool in gesprek met Marjon Kok (journalist bij Twentsche Courant Tubantia). “De spraakmakende en actieve Splinter vertelt deze avond over zijn boeken, zijn tv-werkzaamheden en wat hem boeit in zijn leven. Splinter Chabot is al meteen succesvol als schrijver. Zijn bestseller en debuutroman ‘Confettiregen’ is een autobiografisch verhaal over Chabots coming-out en de weg ernaartoe. Het boek staat op nummer 1 in de Regenboog top 100, is het Beste Boek voor Jongeren en wordt verfilmd. Ook zijn vorig jaar verschenen boek ‘Als de hemel genoeg ruimte heeft’ haalt een top-5 notering.

Naast schrijver is Chabot politicoloog programmamaker en presentator. Zo maakte hij programma’s als ‘SPLNTER!’, ‘Opium op Oerel’ en schuift hij regelmatig aan als tafelheer bij praatprogramma’s. Ook staat Chabot bekend om zijn uiterlijk voorkomen: in 2019 werd hij verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Ze organiseren lezingen en vraaggesprekken met schrijvers. Voor de lezing van Splinter Chabot wordt deze keer uitgeweken naar Muziekcafé Metropool. Daardoor zijn er extra kaarten beschikbaar.

Inloop 19.30 uur, entree 7,50 euro.

Er is gelegenheid om vragen te stellen en een gesigneerd boek te kopen.

Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 18 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47
Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37