Het Wilminktheater houdt audities voor Scrooge.
Het Wilminktheater houdt audities voor Scrooge. Foto:

Gezocht: spelers Scrooge

Algemeen

Het Wilminktheater is opzoek naar kinderen die mee willen spelen in de kerstmusical Scrooge. De eerste voorstelling is op 22 december, de laatste op 3 januari. De auditie van de kindercast is op zondag 8 oktober in het Wilminktheater. De finals zijn aan het einde van oktober.

Enschede - Scrooge wordt opgevoerd tussen 22 december van dit jaar en 3 januari volgend jaar, om 14.30 uur en om 19.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in het Muziekcentrum.
Wegens succes staat de musical, die gebaseerd is op A Christmas Carol van Charles Dickens, tijdens de kerstperiode opnieuw op de planken in het Muziekcentrum.
Jong en oud kan tussen 22 december en 3 januari genieten van het prachtige kerstverhaal, de mooiste liedjes en de overweldigende decors, aldus het Wilminktheater.
De auditie van de kindercast is zondag 8 oktober. “Wie speelt mee in de magische kerstmusical Scrooge? Iedereen tussen de 8 en 14 jaar die ervaring heeft met acteren en houdt van zingen en dansen is welkom om auditie te doen. Wat ook een hele leuke vraag is: wie wordt de nieuwe Tiny Tim?’’, aldus het theater.
Aanmelden voor de auditie is mogelijk via de website van het Wilminktheater, www.wilminktheater.nl/auditie. “Wie zich aanmeldt, krijgt de exacte tijd en informatie uiterlijk een week voor de auditie. Kinderen die hebben gespeeld in vorige edities van Scrooge mogen aansluiten bij de finals, mits ze niet ouder zijn dan 14 jaar. Ze hebben echter geen garantie weer mee te mogen doen’’, aldus het Wilminktheater.

De repetities voor de kerstmusical zijn in de maanden november en december. “Wie tijdens de audities heeft laten zien in aanmerking te komen voor een rol in Scrooge wordt uitgenodigd voor de repetitiedagen. Er zijn meerdere dagen gepland in november en december. Wanneer de repetities exact zullen plaatsvinden, wordt tijdens de audities gecommuniceerd.’’
Naast de kindercast is het Wilminktheater ook op zoek naar Tiny Tim. Jongens tussen de 8 en 10 jaar die goed kunnen acteren en zingen kunnen zich opgeven om auditie te doen voor deze belangrijke rol. Timothy ‘Tiny Tim’ Cratchit heeft een grote rol in deze musical.
Scrooge vertelt het kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, de verbitterde gierigaard die geen plezier heeft in het leven. Op de avond voor kerst krijgt hij echter bezoek van drie geesten waardoor hij inziet hoe harteloos hij eigenlijk is.

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 17 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 19 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47