Wij zijn 'op mezelf' van Oscar Rodenburg begint zaterdag 16 september om 20.15 uur. Kaarten via www.wilminktheater.nl.
Wij zijn 'op mezelf' van Oscar Rodenburg begint zaterdag 16 september om 20.15 uur. Kaarten via www.wilminktheater.nl.

Rodenburg: ‘Als een kind in een snoepwinkel’

Algemeen

Oscar Rodenburg uit Enschede doet al sinds zijn jeugd niets liever dan zingen. Via Kaliber Kunstenschool, het Conservatorium in Amsterdam en omroep 1Twente maakt hij zijn droom waar. Op zaterdagavond 16 september staat hij met zijn ‘friends’ in theater De Kleine Willem met het programma Wij zijn ‘op mezelf’.

Enschede - Muziek maken is Oscar (23) bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Vader (gitaar) en moeder (zang), beiden voormalige AKI-studenten, traden jarenlang samen op bij openingen van exposities en andere activiteiten in Enschede en omgeving. ‘’Op een gegeven moment was er in het programma ook ruimte voor een klein, langharig sopraantje’’, vertelt Oscar. 

Dat sopraantje is, ook met dank aan de muziekstroom van scholengemeenschap Kottenpark, koor- en pianolessen bij Kaliber Kunstenschool, het Twents Songschrijvers Gilde van Metropool en, sinds enkele jaren, het conservatorium in Amsterdam, uitgegroeid tot jazzzanger Oscar Rodenburg. ‘’Studeren aan het conservatorium geeft mij het gevoel van een kind in een snoepwinkel.’’

Oscar speelt in De Kleine Willem samen met toetsenist Jesse Borkens, die hij van de basisschool kent. ‘’Ons eerste optreden samen was de musical van groep 8. We deden Opzij van Herman van Veen, weet ik nog.’’ Gitarist Lex Reerink is ook al een oud-Enschedeër, die inmiddels in Amsterdam woont. En contrabassist Jeffrey Vernooij is medestudent aan het conservatorium in Amsterdam.

Het programma Wij zijn ‘Op Mezelf’ slaat volgens de inmiddels in Haarlem woonachtige Oscar een brug tussen jazz en kleinkunst en centreert zich rond het thema individualiteit. Hoe beweeg je jezelf in een individualistische samenleving? Wat is de grens van het zelfstandig zijn? En houden we onszelf niet gewoon voor de gek met dat individualisme? Dat zijn vragen die Oscar zich stelt. ‘’Denk aan Nederlandstalige ‘chansons’ van Jules de Korte en Ramses Shaffy, jazz-klassiekers waar ik voor een deel eigen teksten op heb gemaakt en eigen werk, zoals het nummer Op Mezelf.’’

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52