Way Back timmert aan de weg. (Foto: Bert van der Veen)
Way Back timmert aan de weg. (Foto: Bert van der Veen)

Way Back wil een podium in Enschede

Algemeen

Ze hebben al in Losser opgetreden, in Laren, in Hardenberg, maar in Enschede nog niet. “Dat wordt wel tijd’’, zegt Enschedeër Jos Klein Nagelvoort van de coverband Way Back.

Enschede – Way Back bestaat nu ongeveer een half jaar in de nieuwe bezetting. De band is ontstaan uit de Shadows-band Geronimo. Jan Ravenshorst en Onno de Vries komen uit Glanerbrug, Bram Mulder uit Markelo. En Ely van Tongeren woont halverwege Glanerbrug, vertelt Jos Klein Nagelvoort, de drummer die ook zingt. “Het gaat goed met de band. We hebben er veel plezier in en we slaan goed aan. We krijgen steeds meer optredens.’’

Jan Ravenshorst is de sologitarist en zanger. Onno de Vries is een bassist met veel drive die de touwtjes strak houdt, zo weten de kenners. Bram Mulder, gitaar en zang, komt oorspronkelijk uit Noord Holland en speelde daar onder meer in Musicstars.

Zoals de naam al zegt, Way Back, ver terug, speelt de band veel hits van vroeger. “We spelen een gevarieerd repertoire met nummers uit de jaren ‘60, ‘70 en ’80, in de breedste zin van het woord’’, zegt Klein Nagelvoort.
Zo ook nummers met driestemmige harmonieuze samenzang van Ivy league, The Fortunes, Beach Boys en Buffoons. “Maar afhankelijk van het publiek spelen we ook gevarieerd met Hollandse en Duitse nummers of een feestserie op een bruiloft. Wij passen ons, voor zover mogelijk, bij ieder evenement aan. We zijn een Goud van Oud-band, maar als we voor de Stichting Stap spelen dan kunnen we er ook een walsje of een tangootje tussendoor gooien.’’

De bandleden hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan. Ely van Tongeren is bekend van The Buffoons en van Feeling. “Nadat hij een paar keer had geopperd dat het hem wel leuk leek weer te gaan optreden, is hij door de bandleden van Geronimo overgehaald om mee te doen. Dat is ons gelukt. Hij heeft zijn gitaar weer omgehangen en zingt zijn hoogste lied’’, aldus Klein Nagelvoort.
Van Tongeren vult aan: “Ik merk nu pas dat ik het heb gemist. Het is geweldig om weer te spelen en om op het podium te staan. De reacties van de mensen zijn geweldig leuk om te horen.”

Op de vraag of hij nog met kopstem kan zingen, is het antwoord: “Mijn kopstem is niet meer zoals vroeger maar het klinkt nog steeds goed.”
Met de nieuwe bezetting en een repertoire van ‘Goud van Oud’ kwam het idee om ook de bandnaam te wijzigen. “We maken veel reclame en worden veel gedeeld op Facebook’’, zegt Klein Nagelvoort. “We hebben ook een eigen website.’’

Het eerste optreden was afgelopen juni. In Enschede stonden ze nog niet op het podium. Dat moet veranderen. Klein Nagelvoort geeft alvast een voorzetje. “In de oude bezetting hebben we al in Mystiek gespeeld. Vrieler zou ook mooi zijn.’’

Meer informatie over de band via www.waybackcoverband.nl.
 (met medewerking van Maria Ras)

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 20 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47