Afbeelding

Jouw plek op het wereldwijde web veroveren

Algemeen

Wanneer je de zakelijke wereld van nu vergelijkt met die van slechts een luttele tien jaar geleden, kan niet anders dan concluderen dat er sprake is van een verschil van bijna dag en nacht. De reden? De enorme ontwikkelingen op digitaal gebied. Alhoewel een ondernemer ook een decennium geleden al niet meer om het internet heen kon, is online bereik nu per definitie doorslaggevend. Hoe sterk je product of dienst ook is, wanneer je online niet op de juiste manier aanwezig bent, is het onmogelijk om de hoge concurrentie binnen je branche het hoofd te bieden.

Waarom is online aanwezigheid zo cruciaal?

Wat doe je wanneer je behoefte hebt aan informatie omtrent een bepaald onderwerp? Of wanneer je op zoek bent naar een product of dienst? De meeste mensen zullen ervoor kiezen om de desktop, laptop of -steeds vaker- de mobiele telefoon in te schakelen om het wereldwijde web te raadplegen. Wie daar onzichtbaar is, snijdt zichzelf dus in de vingers. Bovendien ben je met een sterke online aanwezigheid niet gebonden aan een fysieke locatie; je kunt een wereldwijd publiek laten zien wat je te bieden hebt en gemakkelijker met hen in contact komen.

Jouw plek in de digitale wereld veroveren

Een website starten, daar wat producten op plaatsen en deze laten vergezellen van commerciële teksten: het klinkt als een fluitje van een cent. Toch is dit wel een heel gesimplificeerd beeld van hoe men online marketing aanpakt. In werkelijkheid heb je als websitebouwer en -eigenaar te maken met wel honderden facetten die allemaal op een bepaalde manier een rol spelen in jouw mate van zichtbaarheid. Dat maakt digitale marketing een tak van sport waarvoor je het beste een professional kunt inhuren. Met Dtch. Digitals aan je zijde kun je er zeker van zijn dat geen enkel aspect over het hoofd wordt gezien.

Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachines zijn er om de gebruikers ervan van dienst te zijn. Dat wil zeggen dat zij zichzelf als doel stellen om deze van zo relevant en waardevol mogelijke informatie te voorzien. Om te bepalen welke websites ten behoeve daarvan het zichtbaarst zouden moeten zijn, passen zoekmachines een pakket aan zogeheten algoritmes toe. Wanneer je met zoveel mogelijk van deze regels van zoekmachines rekening houdt, wordt de kans groter dat je beter zichtbaar en vindbaar wordt. Deze procedure noemt men ook wel zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO. De bovengenoemde specialist in digitale marketing kan je daarin bijstaan.

Andere manieren om je online aanwezigheid te versterken

Zoekmachineoptimalisatie is niet de enige manier om zichtbaarder te worden op het wereldwijde web en zodoende meer verkeer naar je website te trekken. Andere stappen die je kunt zetten om je positie te versterken, zijn het toepassen van sociale media marketing, e-mailmarketing en het online adverteren. Door met een professional een sterk fundament te leggen, kun je jouw online toekomst met vertrouwen tegemoet gaan.

Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 18 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 18 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo gisteren
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47
Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37