<p>Symfonia Jong Twente</p>

Symfonia Jong Twente

(Foto: PR)

Terug naar het Theater met Symfonia Jong Twente

Enschede - We mogen weer! Op zaterdag 26 juni speelt Symfonia Jong Twente uit Enschede haar zomerconcert in Het Muziekcentrum te Enschede, met als thema: ‘Terug naar het Theater!’. Deze avond zijn er twee concerten en deze beginnen om 19:00 uur en om 21:00 uur.

Dit jaar geven Symfonia Junior en ons nieuwste orkest Symfonia Opmaat de aftrap bij het concert van 19:00 uur. Zij spelen de “Cancan” van Offenbach en “Standing by” van Verdi. Daarnaast zal concertmeester Dariya soleren met het stuk “Russian Fantasia No. 2 in D Minor” van Leo Portnoff, begeleid door Miriam van Dixhoorn. Let op: Symfonia Junior & Opmaat spelen deze avond alleen bij het concert van 19:00 uur.

Vervolgens zal Symfonia Jong Twente fantastische musical– en filmmuziek ten gehore brengen. Zij spelen “Pirates of the Caribbean” van Badelt, “The Phantom of the Opera” van Webber en “Les Misérables” van Schönberg. Ook zullen klanken van “Pirates of the Caribbean” van Badelt de zaal vullen. Karleen Oonk zal soleren in het stuk “Après un Rêve” van Fauré.

Deze stukken zijn een plezier om naar te luisteren én om te spelen. Natuurlijk is de avond extra feestelijk, omdat jullie na lange tijd van stilte eindelijk weer een concertzaal zullen bezoeken. Daarnaast is het voor Symfonia een feest om na precies één jaar eindelijk weer met een volledige bezetting op het podium te staan.

Het Enschedese Symfonia Jong Twente - dat al sinds 1972 bestaat – is een stichting die drie orkesten onder haar hoede heeft. Symfonia speelt symfonische werken en filmmuziek op een hoog niveau. Alle orkesten van Symfonia brengen samen rond honderd jeugdige muzikanten uit Twente en de Duitse grensstreek op de planken. Symfonia Jong Twente is al bijna 50 jaar een duurzaam succes. Het is niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in sociaal opzicht een bindend element voor jonge mensen met ambitie en plezier in muziek.

Het zomerconcert vindt plaats op zaterdag 26 juni in de Wilmersbergzaal van het Muziekcentrum Enschede. De concerten beginnen om 19:00 uur en om 21:00 uur. Symfonia Junior en Opmaat spelen mee met het concert van 19:00 uur.

De kosten per kaartje zijn €12.50,-. De kaarten zijn online te bestellen.

Concert I start om 19:00 uur | Symfonia Opmaat, Symfonia Junior en Symfonia Jong Twente

Tickets verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/wemogenweer1

Concert 2 start om 21:00 uur | Symfonia Jong Twente

Tickets verkrijgbaar via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/wemogenweer2

Per concert zijn 180 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Vergeet niet dat u binnen een mondkapje op moet, deze mag af als u zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden