Foto: PR

Bibliotheek Enschede doet mee aan Zomerlezen

In de maanden juni, juli en augustus doet de Bibliotheek Enschede mee aan de campagne Zomerlezen. Deze campagne is erop gericht om lezers op de bibliotheek te wijzen en om ze te helpen bij het kiezen van boeken voor aankomende zomer. Het thema van Zomerlezen is dit jaar Lees de wereld rond – Ga op reis in een boek. De bibliotheek laat aan haar publiek zien dat het tijd is voor ontspannen en zonnig Zomerlezen en dat er in de bibliotheek de mooiste boeken te leen zijn om in op reis te gaan.

Wat speelt er nog meer tijdens Zomerlezen 

Lezersplatform Hebban.nl (overgenomen door leesbevorderingsorganisatie CPNB) knipt de zomer op in 5 themaweken en organiseert van 7 t/m 13 juni De Spannende Week.

Met de aftrap van De Spannende Week en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen  is op 5 juni Zomerlezen daadwerkelijk van start gegaan.  

De Spannende Week wordt gevolgd door de themaweken: De Oranje Week, De Lekker Lezen Weken, De Regenboog Week en De Groene Week. Daarnaast is er aandacht voor het overkoepelende thema Ga op reis in een boek.

Tijdens Zomerlezen wordt ook aandacht gevraagd voor aansprekende poëzie. Het Zomergedicht is een klassieker van de hand van Hugo Claus. Dit gedicht staat op de ansichtkaart verkrijgbaar in de bibliotheek (zolang de voorraad strekt). 

Wat biedt een lidmaatschap bij de bibliotheek?

De Bibliotheek Enschede biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Boeken zijn de meest populaire mediasoort in de zomer. Het boek scoort in de zomer hoger dan social media, muziek, tijdschriften en tv/serie. Ook lezers die zelden een boek pakken, lezen vooral in de zomer. Ook jongeren (18-34 jaar) lezen in de zomer vaker en meer. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden