<p>Leerlingen Business School</p>

Leerlingen Business School

(Foto: PR)

Leerlingen Business School in actie voor de Voedselbank Enschede

Enschede - Het is alweer even geleden dat onze jonge ondernemers van de Business School hun kerstactie hielden. Deze leerlingen uit 1 mavo en 1 mavo/havo haalden toen € 868,- op voor de Voedselbank Enschede en dat bedrag kon nu gisteren eindelijk persoonlijk overhandigd worden. Een heel mooi initiatief met een geweldige opbrengst. 

De Vecon Business School is voor alle leerlingen in klas 1 en 2 mavo en in klas 1 mavo/havo. Bij de Business School op het Bonhoeffer College Van der Waalslaan leer je over economie en ondernemerschap in het algemeen en over sociaal en duurzaam ondernemen in het bijzonder. Dat doen we met praktijkgerelateerde opdrachten en het aanleren van basisvaardigheden van ondernemen en ICT.

In leerjaar 3 en 4 maakt de Business School deel uit van het profiel Economie en leerlingen kunnen het dan als keuzevak kiezen. Leerlingen die de Business School succesvol afsluiten, behalen naast het reguliere diploma ook een Business School certificaat en een Associatiediploma Basiskennis Ondernemerschap.

Stichting Voedselbank

Stichting Voedselbank Enschede Haaksbergen helpt mensen die niet voldoende geld hebben om iedere dag een volledige en voedzame maaltijd op tafel te zetten. De stichting zamelt levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die (tijdelijk) onvoldoende in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien. Voedselbank Enschede Haaksbergen werkt met onbetaalde vrijwilligers en is afhankelijk van o.a. sponsoring en giften om hun doelstellingen te realiseren.

Mede door de insteek van de Business School om leerlingen sociaal te laten ondernemen, is er gekozen voor Stichting Voedselbank Enschede Haaksbergen. Een stichting die veel betekent voor vele mensen en waar de leerlingen graag hun steentje aan bij wilden dragen met deze donatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden