<p>Hans Assink</p>

Hans Assink

(Foto: Robert Hoetink)

Column Hans Assink: Weghorst

De Giro is nog maar net afgelopen of de Tour komt er al weer aan. Wel of geen Valverde in de Tourpool? Cees Bol? Van Poppel? Nizzolo? Quintana? Barquil? Latour? Ja, Latour, alleen om zijn naam al. Froome klinkt ook goed, maar gaat ie nog wel van vroem? Het is niet makkelijk om de juiste renners te kiezen die punten gaan pakken. Neem Hart met die moeilijke voornaam. Toen ik ‘m in mijn ploeg had pakte ie geen punt, maar een jaar verder won ie de Giro.

Vorig jaar liep de tourpool voor geen meter weet ik nog. Maar dit jaar gaat het beter, want ik heb geoefend in de Giropool. Drie dagen voor de finish stond ik eerste in het Tub-klassement en negende landelijk. Ene Dennis Hofman stond tweede in de Tub, maar eenmaal in Milaan was Dennis eerste bij de Tub en derde landelijk en ik elfde bij de Tub en 38e landelijk..
Op zich niet slecht, elfde van de 2144 deelnemers en landelijk 38e van de 20.430. maar er had meer in gezeten. Je mocht voor het eerst vijf renners wisselen en dat maakt het er makkelijker op, maar ook moeilijker. Verder geen commentaar, want ik wil de concurrentie niet wijzer maken.

Bovendien moet eerst de EK-pool nog. Een tijdje terug al heb ik het schema ingevuld en werd de finale Nederland – België. In de halve finale winnen wij van Spanje en België van Frankrijk. Ik heb nog iets van een herinnering van 5-1 tegen de Spanjaarden dus no problemo. In de kwartfinale Zwitserland, daar zie ik ook niet als een berg tegenop. De achtste finale wordt lastiger want ik laat NL de groep winnen en dan is de nummer drie van groep F de tegenstander en dat is bij mij Portugal. Niet zo gek gedacht met ook Frankrijk en Duitsland in Groep F.

Maar goed, dat was nog in het tijdperk van voor Wout Weghorst en voor 5-3-2. We kunnen ook zomaar tweede worden in de groep hè. Dan wordt het in de achtste finales Italië, in de kwartfinale België, in de halve finale Frankrijk en in de finale Spanje. Wordt het weer 5-1! Driemaal Weghorst!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Piet staat voor Passie In Elke Tekst). Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden