Pynarello
Pynarello (Foto: Foppe Schut)

Wilminktheater weer open voor maximaal 200 bezoekers

Enschede - De grote zalen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede gaan vanaf 5 juni weer veilig en verantwoord open voor maximaal 200 bezoekers per voorstelling. Het publiek hoeft zich vooraf niet te laten testen. De eerste voorstelling na de heropening is op donderdag 10 juni: de Jupitersymfonie van Mozart, uitgevoerd door het ensemble Pynarello. Ook Veldhuis & Kemper en cabaretier Pieter Derks spelen deze maand in Enschede.

Dankzij de nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen mogen zalen met een capaciteit van meer dan 1.000 bezoekers maximaal 250 bezoekers welkom heten. Voor kleinere zalen geldt voorlopig een maximum van 50 per voorstelling. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is nu volop bezig om een mooi programma voor het laatste deel van het seizoen (tot en met 4 juli) samen te stellen. Daarbij wordt een bovengrens van 200 bezoekers per voorstelling in de grote zaal aangehouden.

 Pynarello bijt op 10 juni het spits af met een uitvoering van Mozarts Jupitersymfonie in de grote zaal van Muziekcentrum Enschede voor een speciale heropeningsprijs van 10 euro per persoon. Een dag later spelen de koperblazers van Phion samen met trompettist Eric Vloeimans. Zangeres Ellen ten Damme en klassieke sopraan Laetitia vertolken op zaterdag 12 juni met het orkest van Phion muziek van de Duitse componist Kurt Weil. Het strijkorkest onder leiding van Otto Tausk brengt op zondag 13 juni composities van Janáçek en Stravinsky ten gehore. Veldhuis & Kemper komen op zaterdag 26 juni naar het Wilminktheater, cabaretier Pieter Derks staat op 30 juni in de grote zaal. De kaartverkoop is begonnen. 

De komende dagen zullen nieuwe namen worden toegevoegd aan de programmering tot en met 4 juli. ‘We zijn heel blij dat we weer veilig en verantwoord weer bezoekers in onze zalen mogen ontvangen zonder een test vooraf’ zegt Daniël Janssen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. ‘Gelukkig hebben we het afgelopen jaar met onze eigen televisie-uitzendingen op WM | TV veel moois kunnen laten zien, maar we hebben ons publiek heel erg gemist.’ 

Voor meer informatie over de actuele programmering: www.wilminktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden