Foto: PR

Goed nieuws voor filmfanaten! Cinevillepas nu ook bij Concordia

Enschede - Vanaf zaterdag mogen er weer films bekeken worden in bioscoopzalen door het hele land, waaronder ook bij Concordia in Enschede. Met de heropening komt Concordia meteen met iets nieuws: de Cinevillepas. Zo vaak als je wilt naar de film vanaf € 17,50 per maand.

Met de Cinevillepas kan je onbeperkt naar de film bij 50 filmtheaters in heel Nederland. Voor Enschede en omstreken is Concordia het eerste filmhuis dat zich aansluit bij Cineville. Maar, je hoeft niet alleen met deze pas films bij Concordia te bekijken. Zelfs tijdens een uitje in Amsterdam is deze pas bij een Cineville-filmtheater te gebruiken. Voor filmliefhebbers is dat heel aantrekkelijk. “Een filmkaartje kost normaal ongeveer € 10,-, dus wie vaker dan tweemaal per maand naar de film gaat, is voordeliger uit met de Cinevillepas”, rekent Mark Drenth, filmprogrammeur van Concordia, voor.

Cineville bestaat al ruim 10 jaar. Aanvankelijk als een Amsterdams initiatief. In de hoofdstad zijn meerdere filmtheaters gevestigd en zij sloegen de handen ineen en introduceerden de Cinevillepas. Het bleek een groot succes. Zo groot dat steeds meer filmhuizen zich aansloten. Eerst in de Randstad, maar nu krijgt Cineville een vrijwel landelijke dekking.

Het geheim van Cineville

Het succes van Cineville komt door de abonnementsvorm. Voor filmliefhebbers wordt het aantrekkelijker om vaker naar de film te gaan. En Drenth ziet nog een voordeel: “in andere steden is gebleken dat niet alleen het aantal filmbezoeken toeneemt, maar dat de pashouders ook avontuurlijkere keuzes maken. Omdat je niet meer hoeft te betalen voor een extra filmbezoek, durf je ook een wat minder bekende film te bezoeken. Die is vaak minstens zo mooi, of bijzonderder, maar heeft minder bekendheid doordat er geen steracteur in zit of er een groot marketingbudget voor die film was.”

Hoe werkt het in de praktijk? Wie een Cinevillepas wil aanschaffen kan dat doen via de website van Cineville. Je filmkaartjes kan je boeken bij het aangesloten filmtheater van jouw keuze. Aan de zaal laat je zowel het filmkaartje als je Cinevillepas scannen.

Meer informatie over de Cinevillepas via: https://www.cineville.nl/pas

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden