Corrine Onstein in de winkel.
Corrine Onstein in de winkel.

Nijmeijer Interieur is alweer bijna vijftig jaar echt een begrip…

Algemeen

ENSCHEDE - Op 1 oktober 2023 bestaat Nijmeijer Interieur 50 jaar. Hoewel de familie Nijmeijer al eind jaren 60 het stokje overnam van Gebr. ter Pelle gaven Alie en Gerrit Nijmeijer in 1973 hun eigen naam aan de meubelzaak; Nijmeijer Meubelen.

Omdat er naast meubelen ook gordijnen en vloeren werden verkocht, werd de naam begin jaren 90 aangepast in Nijmeijer Interieur.
Nu, anno 2023, is Nijmeijer Interieur nog steeds het adres voor raambekleding en vloeren, de meubelen zijn er niet meer. Eind 2021 verhuisde de winkel naar de overkant en nam Corrine Onstein de bedrijfsactiviteiten over van haar ouders. “De verkoop en het opmeten doe ik allemaal zelf, maar voor het leggen van vloeren en het plaatsen van (grotere) raambekleding kan ik altijd rekenen op collega Tonnie van der Plas van Van der Plas projectstoffering.’’

Gordijnstoffen

In de knusse winkel aan de Lipperkerkstraat 43 hangt een ruime collectie aan gordijnstoffen en is de keuze in binnenzonwering groot. “We hebben diverse soorten rolgordijnen, van eenvoudige tot luxe, stijlvolle uitvoeringen. Plissés en Duettes zijn er in heel veel verschillende kleuren, maar ook qua bediening is er veel keus. Op dit moment zijn de houten jaloezieën zeer gewild. Ook hierin zijn veel variaties mogelijk. Helemaal nieuw zijn de wooden shades. Mooie geweven houten doeken die je als rolgordijn of vouwgordijn kunt krijgen. Deze raambekleding geeft een mooie, gezellige en natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig kunnen we ook diverse soorten raambekleding plaatsen zonder te boren. Dan krijg je een magneetframe of een tru fit systeem. Deze systemen vragen wel een deskundig advies, want je kunt dit niet altijd plaatsen. Eigenlijk geldt dat voor alle soorten raamdecoratie en daarom kom ik het liefst bij mensen thuis. Dan kan ik ter plekke bekijken wat de mogelijkheden zijn en een persoonlijk advies geven’’, aldus Corrine. 

Zo’n advies aan huis kost niets extra. “Het is juist hartstikke leuk werk! Er is ook nog steeds heel veel vraag naar gordijnstoffen. Deze kunnen we ook op vele manieren confectioneren. Helemaal in zijn de wave gordijnen, maar er zijn heel veel confectiemethoden. Onze stoffencollectie bestaat uit diverse soorten stoffen waaronder ook heel veel mooie duurzame stoffen. Kom gerust eens kijken in onze gezellige winkel of bel voor een afspraak aan huis of een winkelbezoek na sluitingstijd naar 0534323925’’, aldus Corrine. “Meer informatie vind je ook op www.nijmeijer-interieur.nl.’’

Almelo, Enschede en Hengelo gaan samen aan de slag om te verduurzamen. (Foto's Koos Mavrakis)
Energiearmoede omlaag dankzij deal 10 mei, 15:55
Leendert Overduin. (Vragen, tips, verhalen en ideeën zijn welkom op marketing@reisopera.nl)
Leendert Overduin inspiratie 'Noaber-opera' 10 mei, 12:13
Enschede Promotie voert een campagne om Duitse bezoekers naar Enschede te lokken.
Duitsland campagne lokt de buren naar Enschede 9 mei, 14:40
Afbeelding
Molendag in Lonneker 9 mei, 13:10
Het Street art festival in het centrum. (Foto: Emiel Muijderman)
Street art festival toe aan tweede editie 9 mei, 09:16
Afbeelding
Dierenartsenpraktijk Boekelo: vaccineren tegen blauwtong 9 mei, 07:47
Nu de vorst weg is, is dit een ideaal moment om basilicum te zaaien.
Wim Boers: hoe kunnen we zelf basilicium zaaien deze periode? 8 mei, 17:45
De Woonplaats gaat een complex aan de Olieslagweg verduurzamen.
Renovatieproject Olieslagweg van start 8 mei, 16:26