Afbeelding

Hoe kun je Duits personeel het beste inzetten om de Duitse markt te veroveren?

Algemeen

Als je in Duitsland een onderneming start, is het goed om Duits personeel aan te nemen. Dit personeel kent de manier van werken in Duitsland. Waar we in Nederland soms vrij joviaal en informeel met elkaar omgaan, is dat in Duitsland zeker niet het geval. De Duitsers noemen zelfs hun collega’s nog ‘u’, tenzij er iets anders is afgesproken. Om deze reden kun je het beste kiezen voor lokaal personeel. Zo kun je de Duitse markt sneller veroveren.

Sterke punten van Duits personeel

Wanneer je Duits personeel aanneemt, kun je de lokale markt gemakkelijker veroveren. Je personeel weet namelijk hoe de markt in het land werkt. De markt kan ten opzichte van Nederland behoorlijk verschillen. Daarnaast doen Duitse ondernemers het liefst zaken met andere Duitse bedrijven. De communicatie gaat ook een stuk gemakkelijker als je personeel hebt dat de taal spreekt. Zeker wanneer het gaat om technisch Duits is het fijn om iemand in dienst te hebben die zonder moeite je gedachten om kan zetten in correct taalgebruik.

Vertrouwd zakendoen in Duitsland

Kies voor een sales manager Duitsland als je regelmatig verkoopt tussen verschillende bedrijven. Zo’n sales manager zorgt er namelijk voor dat andere ondernemers in Duitsland vertrouwen hebben in je onderneming. Als er vragen zijn van Duitse handelspartner, kan deze sales manager dit gemakkelijk uitleggen, zonder dat je te maken krijgt met taalbarrières en cultuurverschillen. Handig, want op die manier heb je meer kans dat je ook echt zaken gaat doen.

Duitsers kennen de cultuur in eigen land

In Nederland gaan we ook met onze zakenpartners vaak te informeel om. We noemen de directeur niet ‘Meneer van Dijk’, maar gewoon Richard. In Duitsland is dit vaak niet het geval. Daar spreek je je collega’s aan met ‘u’. Dat geldt al helemaal voor je leidinggevende. De zakencultuur is in Nederland daardoor heel anders dan in Duitsland. Nederlanders staan erom bekend een direct volk te zijn. Om deze reden doe je er goed aan Duits personeel aan te nemen. Dit personeel kent de cultuur en maakt zulke fouten niet. Daardoor straal je weer meer vertrouwen uit.

Duits personeel aannemen laat zien dat je je bedrijf serieus neemt

Als je in Duitsland een bedrijf begint met alleen maar Nederlands personeel, is dat vragen om problemen. Duitsers doen het liefst officieel zaken met andere Duitsers. Afspraak is afspraak. Door lokaal personeel aan te nemen, laat je zien dat je je onderneming serieus neemt. Daardoor heeft je bedrijf sneller een professioneler imago. Het personeel spreekt zonder haperen de taal. Ideaal als je een belangrijke call moet plegen in het Duits.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? gisteren
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands gisteren
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Afbeelding
Zakelijk shoppen gebeurt steeds vaker online 17 apr, 12:34