<p>Tommy Wieringa</p>

Tommy Wieringa

(Foto: PR)

Kluun en Tommy Wieringa tijdens de Boekenweek terug op Twentse bodem

Enschede - Het thema van de Boekenweek liegt er niet om: Tweestrijd. De schrijvers Kluun en Tommy Wieringa hebben op hun eigen manier ook al eens een tweestrijd meegemaakt. Tijdens de Boekenweek organiseert de Bibliotheek Enschede een lezing met de twee bekende schrijvers.

De lezingen krijgen een bijzonder decor in de tuin van Theehuis Sprakel in ’t Bos, aan de rand van Enschede. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het theehuis omgetoverd tot ‘Sprakel in ‘t Boekenbos’. Het publiek bestaat uit maximaal 40 personen en zorgt door het kleine aantal voor een bijzondere sfeer. Onder het genot van een drankje vertelt tijdens één van de lezingen de schrijver meer over het thema Tweestrijd. Beide schrijvers hebben een eigen kijk op het onderwerp.

Zo heeft Kluun (Raymond van de Klundert) het vaker dan eens over een andere boeg gegooid in zijn leven. Na vijftien jaar lang in verschillende topfuncties te werken, besluit hij in 2001 schrijver te worden. Hij is bekend geworden door onder meer ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en ‘Weduwnaar’ waarin hij schrijft over verschillende gebeurtenissen die hem zijn overkomen. Zijn boeken zijn verfilmd, vertaald en bewerkt voor theatervoorstellingen. Het boek ‘Familieopstelling’ is zijn nieuwst boek en legt wederom een bijzondere tweestrijd bloot.

Tommy Wieringa

Ook de uit Twente afkomstige Tommy Wieringa weet genoeg te vertellen over tweestrijd. In zijn leven heeft hij al heel wat boeken op zijn naam staan die je als lezer soms zelf in tweestrijd achterlaten. Onder meer ‘Joe Speedboot’ en ‘De heilige Rita’ zijn bekende boeken in literair Nederland. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek ‘Gedachten over onze tijd’, waarin hij schrijft over de duizelingwekkende veranderingen waar we ons in deze tijd in bevinden.

Kom gerust langs voor een onvergetelijke middag. Kaarten zijn te koop via: www.bibliotheekenschede.nl

Datum: Kluun op 30 mei en Tommy Wieringa op 6 juni
Inloop: 15:30 uur
Programma begint: 16:00 uur
Locatie: Theehuis Sprakel in ’t Bos, Overmaatweg 45 in Lonneker
Kosten: € 7,50
Online kaartverkoop via: www.bibliotheekenschede.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden