Wie wordt de nieuwe stadsdichter voor Enschede?

Enschede - Nog een paar dagen en dan weten we wie de nieuwe stadsdichter voor Enschede wordt. Zaterdag 15 mei presenteren drie genomineerden zich voor deze titel.

Uit de 14 inzendingen koos de jury voor: Bram Geerdings, Wendy Wessels en Dick Schlüter. Op de verkiezingsavond dragen zij ieder een door hen geschreven stadsgedicht voor en 1 vrije keuze gedicht, dat niet eerder is gepubliceerd.

De presentatie vindt plaats in theater Kleine Willem, aanvang 20.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ook op feestelijke wijze afscheid genomen van de huidige stadsdichter Jos Eertink. Hij heeft deze functie twee jaar uitgevoerd. Maandelijks verscheen er een gedicht van zijn hand in de Twentsche Courant Tubantia.

Helaas is door de geldende corona-maatregelen het programma niet toegankelijk voor publiek. Uitsluitend enkele familieleden van de dichters en de juryleden hebben toegang tot de verkiezing. Maar via: www.wilminktheater.nl/stadsdichter kunt u het programma live volgen.

Het programma wordt gepresenteerd door Marjon Kok (journalist Twentsche Courant Tubantia) en muzikaal begeleid door Tim van Buitenen.

De organisatie van de stadsdichtersverkiezing is in handen van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME). SLME is het platform voor literaire activiteiten in Enschede. Meer informatie over SLME en de literaire activiteiten in Enschede vindt u op: www.slme.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden